SAPE PANDAI SELESAIKAN MASALAH MAGIC BOX? | impianku dalam mimpiku

Monday, December 12, 2011

SAPE PANDAI SELESAIKAN MASALAH MAGIC BOX?

Assalamualaikum...

MAGIC BOX.... tu name dalam english la... dalam malay nye aku search kat google adalah rubik... apa-apa lah kan...

Tapi yang penting ko orang reti tak nak setel benda yang berwarna-warna ni.. haha.. dulu aku nengok menatang cam susah giler.. tapi sekarang, celah gigi je la aku nengok..

sumber google


Nak kata senang sangat xde la, makan 15 minit gak la nak setelkan.. tapi sekurang2 nye aku dah reti wat kan... daripada ko orang.. hampeh.... :)

Aku mengambil masa untuk mempelajari teknik nak setelkan natang ni adalah 3 minggu... tapi bukannye 3 minggu tu bermaksud 21 ari tanpa henti aku belajar benda ni.. purata dalam 3 hari je kut.. haha :)

nasib member aku tu xnyampah nak layan kerenah ak untuk belajar wat benda ni... :)

Kepada yang xreti wat tu, bawak2 la belajar.. sebab permainan ni memang best.. lagi2 kalau kita xreti wat. tapi bile dah reti wat ni rase bosan lak.... hahaha... berlagak tak aku.... ???

Sekian...


IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

13 comments:

LydSunshine said...

Tak reti dan malas nak reti. hahaha. Tak minat la makhluk ni. mcm bosan je.

Cik RoSs said...

Akak malas nak layan magic box tu.Mula2 ok..lepas tu...mula la naik hangin kalo tak boleh!huhuhuhuu

nuyui a.k.a miss YUI said...

amik masa gak nak buat ni..huhuh.

puanbee said...

akk tk leh buat benda ni , tak cukup kesabaran

miErah halim said...

aku smpai kena ketuk sebab tak reti. dan smpai skrg aku still xreti buat menda alah ni..he5

Shaherah said...

smpai skrg mmg surrender main benda alah ni.. >.<"

Ahmad Haziq Azlan said...

kiub rubik la. tak pun rubic cube.
teman pandai buat satu warna je....
ok la kan dari langsung tak tau

blog-tips-kurus said...

wahai tuan blog,
tolonglah ajar saye. baru reti 1 warna sahaja. huhu!

Azham Vosovic said...

CiS, I still haven't mastered the trick hehehhehe

:: Mrs.Eady :: said...

en.somi terrer main benda alah nie...sekojap je dh setel!ciss...

Nazihah Naiem said...

dulu ad satu mase tu, sume duk men bende alah ni..

mmg smpai kat kelas pown duk men magic box ni..

haha.. kenangan2.. :)

Cik Bambam said...

cat ajek..abes cerita..selesai..! aahahahah

Cik Miela said...

sebenarnya, benda nie ad tekninknya.....kita jer xtau, rsnya kena samakn warna di tgh2