FENOMENA SALAH HANTAR SMS KAT ORANG LAIN | impianku dalam mimpiku

Tuesday, December 6, 2011

FENOMENA SALAH HANTAR SMS KAT ORANG LAIN

Assalamualaikum..

SMS... short message system (SMS) adalah teknologi yang amat popular.. kerana ia sangat mudah, ringkas dan cepat serta menjimatkan pengguna :)

Golongan muda dan student lebih suka berSMS berbanding membuat calling2.. save bajet kata kn.. hehe..

Golongan yang berkapel lak ape tah lagi kan.. kalau leh 24 jam nak berSMS je.. maklumlah, sentiasa nak tau keadaan orang tersayang .. :)

sumber dari carian di google :)

Aku nak tanye ko orang la, prnah tak ko orang tersalah hantar message kat orang lain atau pun tiba-tiba je dapat mesage dari kawan ko orang.. padahal message tu bukan untuk ko orang...

Contohnye, ko dah taip mesagge yang jiwang2 dan berbunga, mase nak send tu ko orang tersend ke nombor member ko orang lak.. haha. Amecam bro, ape perasaan ko orang mase tu.. muka ganas, tapi guna ayat2 cinta kantoi ngan member... :)

Ni kira ok lagi, cuba kalau ko orang pasang banyak.. berskandal sane, berskandal sini... sampai ko orang terlupa ko orang ngah berSMS ngan skandal mana.. hehe.. x ke haru biru nanti.. :)

Kesimpulannya kalau nak berSMS tu kena wat double check pada kosa kata ayat, grammar die, past tense ke present tense, dan yang paling penting nombor yang nak dihantar tu.. hehe :)

Sekian..

SUMBER IDEA : CIK FYQA


IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

19 comments:

ApiH said...

berhati2 ketika menghantar mesej - pesanan ini dibawakan oleh Apih. heheee...

mizzkechique said...

haha..pernah nk anta msj kt akak mntak beli garam n serbuk kunyit, selagi bg kt cekgu daaa... malu kot!!!

Lya Colours said...

haa ni mesti ko yg selalu type sms jiwang karat pastu salah send kan. huahuahuahuahua

:: Mrs.Eady :: said...

baru kene minggu lepas..sudah nyer kene gelak guling guling!!hhaaahahahahaa....

Ahmad Haziq Azlan said...

dah banyak kali tekan sms laju sangat, sekali terhantar kat contact pertama. adoyai.... pastu kena taip baru

widaunie said...

selalu gak, nak hantar kat mak terSEND kat pakwe... kalau dia ignore xpa gak.. ni belakon jadi mak.. punggah

Eleena_yasmin1999@yahoo.com said...

salam kenal tuan rumah

dhiera said...

saya selalu jugak salah anta mesej. selalu ye msg utk kawan2 tp tersend dekat tunang~ hahaha

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

hahaha..ca pernah jer tersalah anta..terasa nak jerit kut2 bila pasan salah number..malu giler la...

KAMIHIDUP said...

check dua tiga kali sangat penting.

Fyqa said...

haha betul tuh!

lenkali check bebetul. aku t'kena. tu pasal lah.. aduhhhh. maluuuuuu

Cik RoSs said...

Pernah2..nak hantar kat pakwe,tetiba terhantar kat kawan.Nasib la mesej tu just tanya,"buat apa".Hehehhee...So,kawan pun tak perasan la...

Dapat mesej yang sesat daripada kawan pun ada.hehehee...dia silap send.nak hantar kat kakak dia.Hahahhaa

LydSunshine said...

Tersangat le pernah... Saya pernah taip SMS kutuk suami saya [masa tu belum ada apa-apa], ingat nak htr kat BFF, tp terhantar kat dia. Pastu agak lama dia try contact saya tp saya takut nak jawab. Kutuk tu siap maki lagi. Hehehe. Tetiba ada jodoh plak. Tu la.. kutuk lagi.

Anum said...

biar cek banyak kali

aizamia3 said...

sekarang selalu silap send dekat en. suami.. nak send pada bos tapi send dekat en. suami.. hehehe.. tapi nasib baik gak tak terjadi sebaliknya, kalau tak mau timbul isu lain pulak.. hahaha..

MiMie AddNin said...

hahaha!!
sy mmg byk kali dah kne...
so far tak memalukan sgt sbb tak de mesej jiwang or merepek..
tp mmg klakar ble dpt mesej jiwang yang kawan salah antar...
mmg dorg malu laa..

AliaJustea said...

alia pun penah .. lagi bengan terhantar kat membe sendiri .. =='

siti kektus said...

pernah weh! haha tapi, bukan ayat jiwang2 lah. nam tak nak, kena cover balik. paling mudah, cakap je lah ' sorry, salah send.' hehe

Untouchable said...

nak anta kat sepupu tp tersent kat org den nak ngorat ade harapan x ngak dia merajuk nye tu.. sape leh bantu huwaaaa