CARA BUAT TULISAN BIRU DI KOMEN FACEBOOK | impianku dalam mimpiku

Wednesday, December 7, 2011

CARA BUAT TULISAN BIRU DI KOMEN FACEBOOK

Assalamualaikum...

TULISAN BIRU.... sebenarnye benda ni dah lama pun.. tapi aku baru tau... aku ingat aku je ketinggalan zaman, rupa2nye ramai lagi makhluk yang xreti wat benda ni..

So, meh sini aku ajar cam ne nak wat benda ni ek.. sebenarnye xde pape pon kelebihan wat benda ni.. cuma nampak cam good2 je la :)

------------------------------------------------------------


STEP-STEP NYA...

ko orang copy je coding ni...

@@[1:[id_facebook:1:TULISAN ANDA]]

gantikan
"id_facebook" tu ngan id facebook ko orang....
"TULISAN ANDA" tu ngan ape benda yang ko orang nak coretkan...


Contoh : @@[1:[1419847342:1:pale hotak ko berjambul]]

------------------------------------------------------------

note : id facebook ko orang leh amik je kat url facebook ko orang tu.... kalau ko orang cam aku ni, xreti nak cari no id facebook, letak je ngan nombor "0"...

contohnya :@@[1:[0:1:pale hotak ko berjambul]]

------------------------------------------------------------

hasilnya
:
:
:

------------------------------------------------------------

Senangkan.. ape lagi.. selamat mencuba :)

Sekian..

IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

10 comments:

YAYA AZURA said...

nampak good2 je kan...hihi

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

ca xmint buat tulisan2 biru kecuali tag nama..menyusahkan je...taip macam biasa dah la..

kalo tulisan warna pepel ca nak wat..hehe

miErah halim said...

malas nak ckp, sye pon xreti buat.hu5

:: Mrs.Eady :: said...

tak nak cuba!hahahahaaha.....

LydSunshine said...

Ooo..cenggitu rupanya. Cool.

Anonymous said...

trima kasih... lama sudah nak try wat tulisan ne.. akhirnya bjaya jgak..hehehee

Bourassa said...

nampak good2 je kan...hihi

Lindakvyz said...

trima kasih... lama sudah nak try wat tulisan ne.. akhirnya bjaya jgak..hehehee

Eyma su said...

huhu jadi..hee..tapi cm mne nak cari id tu..tak reti ajar ples..saya add awak..hee..(^_^)

deriez coolz said...

@@[1:[0:1:deriez]]