APA ADA DALAM ICE BOX ORANG BUJANG | impianku dalam mimpiku

Tuesday, June 3, 2014

APA ADA DALAM ICE BOX ORANG BUJANG

Assalamualaikum...

BUJANG DAN PETI AIS...

Apa yang ada dalam peti ais orang bujang ek?... xkira la bagi bujang lelaki atau bujang perempuan... ni nak tanye pada orang bujang yang mampu beli peti ais la ye.. xkira la beli peti ais tu guna, duit simpanan sndiri ke, duit loan ke.. duit mak bapak ke.. haha... yang xde peti ais tu senyap2 je k... haha


K.. berbalik kepada tajuk utama.. apa yang biasanye ada dalam peti ais orang bujang ni ye,, bagi aku la.. ni 

- botol kicap (manis dan masin)
- sos (sos cili, tomato, tiram)
- air (air mineral, air kotak, air tin, air bungkus pasar malam)
- ais krim ( ais krim corneto, ais krim mangkok, ais krim uncle muthu)
- buah-buahan (epal, limau, anggur)
- chocolate ( cadbury, ferero, coklat kedai apek)
- majerin, jem, 
- dan lain-lain

+

Bagi yang rajin memasak lak...
- sayur sayuran (sawi, kacang panjang, cili padi, dll) 
- nugget, hotdog, fish ball, prawn ball, tiger ball, lion ball, cow ball..
- mee kuning, mee hijau, mee merah
- pinggan laok sardin yang dh beku
- dan lain-lain

+

Bagi yang rajin membungkus je
- pizza yang dah keras 
- susu rendah lemak yang dah basi
- kotak kosong dari pelbagai jenis makanan
- dan lain-lain

Sebenarnye banyak lagi benda-benda yang ada dalam ice box orang bujang ni.. xkn aku nak list kan sume.. mampos la aku.. ni pon aku men hentam je ape yang aku ingat.. haha... ingat orang bujang xmampu ke nak penuhkan peti ais dieorang.. :) Korang lak cam mane?

Sekian..


IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

3 comments:

idzwa kamaruddin said...

silap-silap peti ais pun takde..dah canne??hahaha..

LydSunshine said...

kalo senaraikan je tak cukup best taufik. Ce ko amik gmbr esbox ko. Nak tgk cemana keadaannya.

Liza @ Adzriel AB said...

kak liza dulu mana ada peti sejuk zaman bujang. kak liza tau makan je, masaknya malehh... he..he..