WAYANG PORT UTAMA MASA DATING???? | impianku dalam mimpiku

Tuesday, April 5, 2011

WAYANG PORT UTAMA MASA DATING????

Assalamualaikum...

WAYANG.. that's mean cinema k.. hehe.. kepuasan menonton filem di mane2 panggung wayang amat berbeza dengan menonton di televisyen.. kat wayang dienye sound n suasana nye membuatkan kite lebih menghayati sesuatu cerita tu.. cewwahhhh.. hehe

Kat sini aku nak ketengahkan, betol ke panggung wayang ni adalah port utama bagi remaja mase dating???... kenapa tempat ne gak yang dipilih ek.. nape xmasjid ke, library ke or pusat2 ilmiah lain... hehe.. (poyo x aku)...

Ape aura yang menjadikan tempat ni port utama bagi remaja yerk.. mungkin wayang ne adalah tempat yang paling sesuai untuk couple ne untuk "bermesra" kerana duduk di dalam gelap dalam suasana yang aman dan tenteram kn.. :)


Pikir positif je la yerk, kat wayang la filem terbaru akan ditayangkan sebelum keluarnye CD or ditayangkan di kaca tv .. so mesti semua orang terutamanya remaja nak jadi antara orang terawal nengok citer tu kan.. lagi2 kalau couple tu mempunyai citarasa filem yang sama :)

Apa-apa pon, dalam apa jua keadaan pon, kita mesti lah kena jaga batas antara lelaki dan perempuan k... hehe.. ini adalah nasihat dari aku untuk semua dan pada diri aku sendiri... aku pon sendiri dalam setahun 3 or 4 kali je nengok wayang.. haha..

Sekian...



IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

22 comments:

KAMIHIDUP said...

maksiat3, haaaaa. :)

Miss Tira said...

Sebenarnya bukan zaman ni je. Dia sejak dari zaman sebelum bapak-bapak kita lagi dah jadi tempat berdating. Hahaha. Yelaaa, penat berjalan satu hari dekat shopping mall jadi rehat sebentar sambil makan pop corn tengok wayang. Release sikit tension dan lenguh-lenguh kaki. :)

topimagine said...

KAMI >>> jangan piker negatif jerk KAMI.. haha :)
TIRA >>> ye xye gak kan... lagi zaman dulu trend ni kan... ye la, dah penat2 berjalan, cari la tmpat nk bermanja2 lak kn :)

Khairul Antasha said...

lama gilller tak tengok wayang..huhu.biasa tengok wayang kulit jer..sadisnyaa..uhuksss

topimagine said...

top xpernah lagi nengok wayang kulit live... haha

iManAzRaf said...

*nak komen yg wyg kulit boleh? hehe...

haah, tak penah gk tgk wayang kulit live... hehe...

Piasara said...

"dah 20 tahun lebih akak tak tgk wayang...tgk tv,dan dvd jer kat rumah...dulu2 masa muda tu toksah cakap la..asal ada filem baru jer...sampai lar kt KOMTAR..(penang)"

topimagine said...

iman >>> haha.. tol2.. xpernah nengok wayang kulit live :)
Kak Pia >>> wah... dulu kirenye akak ni kaki wayang la ek.. mesti sume staff cinema komtar dh kenal akk kn :)

hawiz said...

mesti r..port baik kot..ahahaaa

nelly said...

zaman sekarang , memang dah banyak macam ni ..
tak boleh nak kata apa .
wayang pun gelap ~

Nurfazilah Cipa said...

bkn kre gelp ke x..tp yg pnting niat.bole je kot klu nk tgk wyg tp jgnla nk ngengade amek kapel seat..duduk cm biase pstu tgkla cte tu.huhuhu.tp yela kn xdigalakkn dok kt tmpt gelp..:)

topimagine said...

haha.. yang penting niat masing2 kn :)

husna mukhtar said...

aku baru tgk wayang 2 kali je top tu pun dgn kawan2 dan sepupu aku

putERi-kAtEk said...

hahhahaa

bagus2 ada sivik..hahahaha...

p/s : kenapa pulak takot nak kacau..kacau aje laa hahahahaha

Cik Moon said...

hmmm..cikmoon xpernah g dating kat pgg wyg.. (^__^)

mrs.sabri said...

itulah yg selalu di buat..tempat gelap setan pun ramai..hehehe..jagalah maruah diri..itu penting..dalam panggung wayang apatah lagi..

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

jangan pegang pegang.. duduk regang regang hahahaha tetiba teringat lagu ni bila baca topik top tadi =)

hanim azhari said...

aku date pegi masjid je..wayang pon xpernah tgk sllu dngar ceramah agame je kehkeh

Isteri Yang Comel said...

usben ieb memnag kaki movie, dulu masa becinta memang tengok wayang jer, sampai lah la nie

lalink7 said...

wayang sangat bestt laa.jgn la pk wat maksiat jee..haihh..untuk remaja yela kott..huhuhu..cam nak lempang jee

mykhalis said...

hampir semua awek yg khalis ngrt kene bawak tengok panggung wayang.. sbb nak tengok reaksi mereka dengan kesejukan dan kegelapan..hehhe

♥ Mrs.Eady ♥ said...

dah 3 tahun 10 bln 2 minggu tak tgk wyg!huwaaa....