BERKHALWAT DI DALAM OFICE | impianku dalam mimpiku

Wednesday, April 13, 2011

BERKHALWAT DI DALAM OFICE

BERKHALWAT... wah.. panas x tajuk entry aku... ingat ko orang je ke leh wat tajuk panas2 tapi isi biasa2 jerk... aku pon boley la.. hahaha...

Perkataan KHALWAT berasal dari perkataan Arab "khalwah" yang bermaksud menyendiri.... dari segi Dewan Bahasa lak bermaksud pasangan lelaki dan perempuan yang duduk berdua-duaan di tempat yang sunyi sehingga menimbulkan fitnah.. (rujuk sini)


Kat sini aku nak ketengahkan pulak pasal "berkhalwat" kat ofice.. hehe.. bagi company yang besar xkesah la .. mesti ramai staff kat dalam ofice tu.. bagi company yang kecik2 ni, staff cume ade 2 3 orang erk.. kebiasaannye majikan mesti ambil sekurang2 nye sorang lelaki dan sorang perempuan...

Adakah situasi ini dikira berkhalwat?.. berdua-duaan ditempat yang sunyi, dengan suhu air-cond yang sejuk, dengan sentiasa mengadap ari2, cnfirm syaitan yang direjam akan menjalankan tugasnye.. haha...

Jawapannye cnfirm la tidak kan.. sebab kita ni nak cari rezeki.. bukannye nak menggatal... kalau nak menggatal g la kat hotel kn.. bengong... haha.. Kalau ada ofice mate yang cube nak menggatl wat je report kat bos.. senang citer... :)

sesungguhnye kita sebagai pekerja hendaklah sentiasa menjalankan tugas kita sebaik2 mungkin dan mengelakkan dari pada memalukan majikan dan keluarga kita k.. Poyo x aku... kalo bos aku baca entry ni cnfirm aku naik pangkat jadi Pengarah Syarikat ni... :)

Sekian...



IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

25 comments:

ApiH said...

dugaan.... heheee...

NaNaSaHiR DaTaNg KoMeN.. said...

tahu takpe..dulu bos nana lelaki...keja berdua jerk..takkan dikira berkhalwat?? ehh kalu mcm tu, sorg jaga pintu, sorg dok dpm pc...(leh la buka blog je manjang..) ehhehe

topimagine said...

apih >>> ape yang dugaanye yerk :)
nana >>> memang patot cm tu pon... baru la kita selsa nak berblog... xde orang menyebok kn.. haha

cik ziqa said...

haha..berkhalwat meh ? huhu . kt opis ziqa ni ta de pon yg mgatal tapi annoying adalah . hehe

hanim azhari said...

sesungguhnye..berkerjalah dgn tekun & rajin..jangan lah merayap & menghapdate blog semasa bekerja..:) wakakaakaka

b a m b a m ' s said...

itu leh msk dlm sexual harassment nie!! ehehhe.. top! jom join segmen CB.. :P

Join jom!: Segmen | Kalau aku ada bakat! Aku nak jadi...

Bro Framestone said...

he..23x bro tgh gelak guling2...

kalau dua-dua mengatal cam mne ek..

dina darwina said...

fitnah..dina benci dgn fitnah T_T

topimagine said...

ziqa >>> antah ziqa yang menggatal kut :)
anem >>> lalala~ aku xdengar pape .. haha:)
bambam >>> haha.. leh wat report katjabatan buruh :)
bor >>> kalau2 dua2 menggatl.. pe lg.. on je la.. hahaha
dina >>> fitnah tu leh membinasakan sesuatu masyarakat :)

Fyqa said...

uhukk. msalah besaq klo 2 2 kaki gatal miang

With Julia said...

Yg ptg kalo keje kena ikhlas..niat yg x elok buang jauh2...baru aman dunia akhirat :)

lalink7 said...

kbtulan kat my opis nie, ade 3 orang sebilik..2pempuan sorang lelaki..hehe..

slalunya kat opis jrg org bercakap laa..tp xtau lak yg dengki tuee..hehe

topimagine said...

fyqa >>> haha.. tau xpe :)
julia >>> tol tu.. keikhlasan dan kejujuran yang penting... cewahhh :)
lalink >>> jarang bercakap??? cm tu bek xpayah jadi oficemate :)

mykhalis said...

khalis takde rakan sekerja..tapi kadang2 kat cc ada sorang je kostumer..pompuan lak tue..berdebar2 jantungku...hehe

Cik Moon said...

kat opis ni..cikmoon sorg je staff pompuan.. yg lain semua jejaka hensem dan separa hensem..ngee~ tapi opis ni slalu sunyi sepi jer..

Piasara said...

"top,kalau kakitangan menggatal repot kat boss...kalau boss yg menggatal lak?angkat kaki lah kan...tapi taktau lah pulak kalau suka sama suka.."

puanbee said...

akk pernah kerja tmpt cam tu , akk sorang kena handle ramai ejen semuanya lelaki , perkerja pompuan ramai tapi ofis ada dua, tmpt akk tu pompuan sorang jer.haaaa mcm mana tu ? pokok kata pintu kena bukak selalu ler...aircond tk aircond pintu mesti bukak , meja akk lak depan pintu jer haaa...takut gak kan...ambil tindakkan berjaga2 bagusss

iemanizam said...

ahahaha..dasat..dengar citer kerusi CEO kosong..ta payah apply..terus jeh dok kat kusi CEO tu..yearrrhhh, you deserve it..muahhaa

hawiz said...

aku xpenah menggatal..hihihi...

nelly said...

Top !! Bagilah bos baca ..
naik pangkat terus Top ..
^^

KAMIHIDUP said...

mesti kau dah kena goda kan, heee. :)

NuReLLe said...

naseb bos aku pompuan..stayback pun bdua ngn pmp je..:)

Miss Tira said...

Kalau bos pula menggatal haa camner tu? Hahaha. Semua atas nawaitu kan Top. :)

topimagine said...

apesal sume cakap pasal menggatal ni... aku cakap pasal berkhalwat... :)

Puan Kutu said...

duduk berdua tu tak dikira berkhalwat tp menggalakkan khalwat kot.haha..yg penting niat ikhlas nk crik rezeki..:)