TIDUR ATAS KATIL ATAU BAWAH KATIL | impianku dalam mimpiku

Wednesday, April 2, 2014

TIDUR ATAS KATIL ATAU BAWAH KATIL

Assalamualaikum...

KATIL...

Dari tajuk entry ni, tidor atas katil aku rasa ko orang faham kut.. tp tidor bawah katil jgn korang salah faham lak.. pa kejadahnye.. xde keje len ke.. maksud aku kita bentang tilam kat lantai, dan tidor atas tilam tu k.. bagi ko orang, mane satu trend yang lebih selesa...?


Cam aku ni, sebgai orang bujang yang duduk rumah bujang, tidor bawah lagi best kut... lagi-lagi bentang tilam depan tv, lagi masyuk... kalo mengantok leh tros membutakan kan... hehe..

Kalo tidor cm ni, kalo nak kemas pon senang, sumbat semua barang seperti selimut, bantal, cadar, sarung bantal, plastik keropok, kulit kacang dan sebagai nye atas tilam, pastu lipat tilam tu, dan leh teros campak dalam bilik... haha.. tak pon lipat je tilam tu n letak tepi dinding.. senang kan??? haha..

Lagi satu, kalo tidor atas katil, lagi-lagi katil bujang rasa cam sempit je.. tidor bawah lagi bestkan.. walaupun guna tilam bujang, tapi rasa cam queen size.. luas terbentang.. kebebasan melanda diri ku.. :)

Terpulang la pada masing-masing mane yang ko orang selesa kan...atas katil pon leh, bawah katil pon leh... janji leh membuta... :)

Sekian...

p/s : umah sewa aku memang xpernah ada katil.. :)



IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

10 comments:

Nurzakiah Hanum said...

ikut keselasaan

Shark Kay said...

lain org lain citarasa..
tapi kalau bentang tilam depan tv mmg dh terasa heaven dh..
haha..
kalau dh bekerluarga xleh ler camtu :)

:: idzwa :: said...

takyah tido laaa..hehehe..

tido bawah la besttt

Mek Onie said...

tido atas katil kena berjaga-jaga,takut jatuh....tapi tido kat bawah memang perghhhhh la baq ang..haha

Fazleyatul Aini said...

ko memang pemalas. semua ko balut dalam tilam tu

Sue Bee said...

hihii..ingat masa zaman single mingle dulu bila baca entry awak

ct kektus said...

mana-mana tak kisah. kadang2 tu atas kerusi panjang ruang tamu tuu pon best. hehee

naz wan said...

hoho lame gile tak datang sini .. adehhh.. naseb bek ingat lagi bro.. hehe.. neway.. bg bujang sesuai lewr bawah katil a.k.a tilam je hehe.. tp bagi da berkahwin ni sesuwai atas katil la.. selesa katanye huhu .. ape pn trplg pd msg2 :)

gadisBunga™ said...

tidur atas sofa pun bolehh!!!

LydSunshine said...

2-2 akak suka. asalkan bleh tido. kadang2 atas lantai surau kat ofis pun lena je. dah ada anak ni, asal ada peluang tdo je. kehkeh. yg ko makan kacang atas tilam tu ngape. jatuh saham ni cerita kat blog.