KEDUDUKAN TEMPAT DUDUK DALAM BAS SEKOLAH | impianku dalam mimpiku

Monday, March 31, 2014

KEDUDUKAN TEMPAT DUDUK DALAM BAS SEKOLAH

Assalamualaikum...

BAS SEKOLAH... Bas merupakan sebuah kemderaan jalan raya yang besar serta direka bentuk untuk membawa penumpang yang ramai sebagai tambahan kepada pemandu dan kadang-kadang konduktor bas. Perkataan bas berasal daripada perkataan latin omnibus, yang bermaksud 'untuk semua'. Nama penuh bas  ialah 'Kenderaan Omnibas' - bermaksud 'kenderaan untuk semua. WIKIPEDIA



Merujuk kepada gambar diatas apa yang ko orang faham ye... adakah betul teori yang ditunjukkan didalam gambar tersebut... aku pon xtau betul ke tak teori tersebut... aku pon jumpa gambar ni kat facebook.. aku pon xtau sangat nk explain cm ne sebb sekolah rendah ak jalan kaki je g sekolah... sekolah menengah lak dok asrama yang sume jantan... hehe..

-----------------------------------------------------------------------

Barisan Hadapan.

- kalau untuk sekolah yang lelaki perempuan memang dah termaktub kut perempuan dok depan lelaki dok belakang..
- ini dikuasai oleh budak-budak yang pandai lagi bijaksana yang sentiasa mendapat perhatian dari guru-guru disekolah kan.
-budak-budak yang nerd untuk mengelakkan dari dibuli rakan-rakan yang berkuasa dibelakang... hehe
- lagi satu posisi ni adalah untuk seseorang yang dahulunye taiko besar sekolah, tapi setelah dibenci dan dipulaukan oleh rakan2 sebaya ini lah tempat yang sesuia..

Barisan Tengah

- Ini lah port untuk student yang couple untuk menunjukkan saat romantik mereka. apa lagi ek nak explain.. xtau ak nak explain cm ne posisi midfilder ni...

Barisan Belakang

- Untuk "abang-bang" besar kat sekolah.. kira taiko la ek. lagi-lagi sit paling belakang tu, reserve untuk taiko la kn... lagipun port ni memang sesuai sebab line clear giler untuk isap rokok.. hehe..

-----------------------------------------------------------------------

Aku xtau la teori ni betol ke tak kan.. kalo ukut aku dok mane2 pon leh.. kalo leh dok tengah.. kalo langgar bonggol xla melambung.. haha.. ko orang cam mane?

Sekian...

p/s : dah lama tak naik bas sekolah


IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

5 comments:

Nurzakiah Hanum said...

noted

Elvy Nellysha said...

Eh2 ? hahahaha . betul2 ... tapi , selalu dok kat tgh !! hahahahaha

jadi , biasa je . :p

Fazleyatul Aini said...

hahaha mana ko dapat teori ni

:: idzwa :: said...

mcm betullll jek!!hahaha..

ct kektus said...

masa sekolah menengah dok asrama. so memang tak merasa naik bas. hehee balik rumah hujung minggu pon ayah yg ambil. hehee


tapi, kalau jalan jauh makan masa 4,5 jam better ambil seat tengah. yelaa, nak elak kena bonggol kan biar tido nyenyak gituu. haha