CARA STYLE PAKAI TUDUNG MASUK DALAM BAJU | impianku dalam mimpiku

Friday, April 18, 2014

CARA STYLE PAKAI TUDUNG MASUK DALAM BAJU

Assalamualaikum..

TUDUNG... sekarang ni aku dengar kecoh pasal tudung yang harga mahal la, diciplak la dan macam-macam lagi tentang fesyen tudung dari sebuah syarikat terkenal tu..  cuma ak leh nasihatkan "tepok dada tanya selera" la ye... 

Kali ni aku bukan nak cakap psl bnda ni atau pun cara nak pakai tudung.. tapi aku nak tanye ko orang la orang pmpuan, cam mane ek ko orang pakai tudung yang style masuk dalam baju tu...



Ko orang pakai baju dulu ke atau pakai tudung dulu ek..

Dulu aku pernah gak la wat entry lebih kurang pasal benda ni, tapi lain siket jalan ceritanya.. :)

----------------------------------------------------------------------
Kalau pakai baju dulu, lepas tu baru pakai tudung cam mane ko orang masuk kn tudung dalam baju tu? ko orang sumbat-sumbat je sampai masuk ek.. xkomot lak tudung tu..

----------------------------------------------------------------------

Kalau pakai tudung dulu baru pakai baju lak cam mane lak tu.. mari kita bayangkan bersama-sama ye... xdapat ak bayang kan.. :)

----------------------------------------------------------------------

Ak bukan nak pertikaikan atau nak mainkan isu sensitif ni,, tapi ntah lah, memang ak nak tau la skill ko orang pakai style tu cam mane.. saje je nk sebok-sebok siket... haha

Tapi perasan ada gak yang cakap style ni seperti mirip rahib (sister dalam agama kristian)... entah lah, kepada yang was-was tu cuba2 lah bawak bertanya kepada mane-mane ustaz atau ustazah yang bertauliah ye...

Maaf jika ada silap dan salah ye....

Sekian...

p/m : hukum menutup aurat adalah wajib



IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

11 comments:

:: idzwa :: said...

pakai kain, pakai baju, pakai tudung then buka balik baju (kalo berbutang) tak pun masukkan je tudung tu tapi masukkan tgn dari bwh baju then tarik jgn bagi komot/gelembung tudung tu..

btw..nurse nurse pakai mcm tu mgkn disebabkan tak nak kekecahan semasa bekerja..contoh..nak injek time tu la tudung terjatuh/terlampir (ehh ade ke ayat gini) kat tgn pesakit ke..ntah itu pendapat akak la...

Fazleyatul Aini said...

aku pakai tudung kat luar la. nurse ye la pakai kat dalam kot. ntah nanti aku tanya adik aku dia pakai baju dulu ke tudung dulu haha

Eda Ejai said...

hehehhe.. den dulu pengakap pompuan.. kene masok tudung dalam baju.. boleh je pakai baju dulu baru tudung.. heheheh.. =D

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

saya tak pakai tudung masuk dalam baju tapi pada pandangan say apakai baju dulu ..pastu sumbat jela tudung dalam baju..komot xpe dalam baju siapa nampak kan? hihi >_<

Mia Liana said...

pakai baju dulu baru seluar last baru tudung... hehehe

QasehnyaRania said...

kalau pakai uniform mcm gini elok rasanya pakai tudung, baju n seluar.baru la tudung tu terletak elok je.means tak komot nnti.

kalau pakai baju yg x memerlukan tudung dimasukkan ke dalam baju.tudung pakai last skali..

LydSunshine said...

mana2 pun boleh. Cara tu tak penting, yg penting hasil.

Nurul said...

Rasanya mana2 dulu pun sama je, ikut keselesaan masing2... ^__^

Cik Itah@RRP said...

salam. ehehe tak pernah try style cmni :)

msredcheesecake said...

jarang buat macam tu kecual kalau pakai jaket...

Teena Tna said...

Tergelak pulak bila ada orang yg duk pikir pasal benda ni. Hehe. Depends pada orang tu kot, mana yang dia rasa senang. Last pakai camni masa sekolah rendah, jadi pengawas.