JOGING WAKTU PAGI ATAU PETANG YANG BAGUS | impianku dalam mimpiku

Thursday, May 22, 2014

JOGING WAKTU PAGI ATAU PETANG YANG BAGUS

Assalamualaikum...

JOGING... joging atau bahasa malaysia nya ialah berlari anak-anak adalah satu senaman yang bagus untuk kesihatan kita.. selain itu ia juga dapat meningkatkan stamina kita untuk sentiasa berasa cergas dan bertenaga...  otak kita akan sentiasa berasa tenang untuk berfikir kan sesuatu..



kat sini aku nak bincang dan minta pendapat ko orang la... waktu makna yang paling sesuai dan ideal untuk berjoging ni.. supaya ia dapat memberi kesan yang maksima dan keselesaan kepada kita...

sebenarnya 24 jam kita leh berjoging kan, cuma aku nak fokus kepada waktu pagi dan waktu petang... mane yang lebih sesuai??

ini pandangan aku lah.. merujuk kepada tempat joging di suatu taman riadah kat tempat aku bermastautin sekarang ni la... bandaraya kulim, kedah...

------------------------------------------------------------

WAKTU PAGI

- udara dan suasana diwaktu pagi amatlah nyaman , segar tenang dari sebarang gangguan... 
- orang yang betul2 nak berjoging ada pada waktu ini.
- ada senam aerobik yang menarik.
- sangat selesa sebab tak terlampau sesak.
- rasa cam hebat je dengan peluh yang sebati dengan embun pagi.. hahaha



WAKTU PETANG

- panas dan peluh cepat keluar banyak , so cepat kurus... lepas tu anti dh malas nk joging sebb dh kurus..hehehe
- terlampau sesak dengan riadah dari family-family yang datang.
- terdapat sekelompok manusia yang jadikan tempat ini port berdating..
- ramai awek2 cun yg saje2 dress up maut datang untuk tayang muka..
- kosentrasi untuk berjoging selalu terganggu...

------------------------------------------------------------

pendapat ko orang lak cam ne...

sekian...

p/s : biasanya nye joging ni hangat-hangat taik ayam je.. ikut mood.. hahaha




IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

4 comments:

Nurzakiah Hanum said...

BESTNYA

:: idzwa :: said...

pendapat aku..dah lama tak joging nie..kekeke..

LydSunshine said...

kalo saya suka pagi. Tapi pagi biasanya tak rajin nak keluar pegi jogging. Macam bergolek2 bermalasan lagi best je time cuti2. hehe.

gadisBunga™ said...

nape kene ada awek dressing maut tu? hehehe~