APE LAH NASIB AKU NI ... :( | impianku dalam mimpiku

Monday, April 25, 2011

APE LAH NASIB AKU NI ... :(



Assalamualaikum...

TENSION... aku betol2 tension la sebab gaji aku xmasuk2 lagi... ari ni pon dah 25 hari bulan... gaji bulan lepas pon aku xdapat lagi... kalau bulan ni aku xdapat gaji lagi maknanye 2 bulan la aku xdapat gaji... dengan KWSP dan SOCSO pon die xcarum.. bukan nak kutuk company Melayu... tp memang dah hakikat kebanyakkan company Melayu mcm ni kan..

Selama dua bulan ni pon, duit belanja aku, aku mengharapkan dari gaji part time aku sebagai cashier kat Giant tu jela... bper la sangat gaji cashier kan... xsampai tengah bulan pon dh habis... terpaksa lah aku kuar kan duit simpanan ASB aku yang dulu2.. Makin lame makin siket duit ASB aku tu...



Aku ingat nak tukar kerja la.. lagi pun kat Melaka sekarang ni, bagi aku, untuk dapat kerja lain tidaklah sukar sangat lagi.. tapi sampai bile aku nak asyik2 tukar kerja kan... sebelum ni pon aku dah kerja 1 tahun kat lawyer firm... sebagai kerani gak... pastu aku pindah kat sini lak... company contractor pasir.. bulan 6 ni cukuplah setahun kat sini...

Nengok lah cm ne.. setakat ni mungkin aku boleh bersabar.. kalau hilang sabar maybe aku akan wat pengaduan kat jabatan buruh.. tapi xtergamak lagi aku nak rosak kan company bangsa aku sendiri.. tapi hak aku lak cm ne????

Pada rakan2 sume yang ada kerja kosong untuk aku dan yang gaji RM8000 above sila lah inform kat aku ek.. hehe.. gurau je la... tapi serius.. kalau ko orang ade lubang2 kerja ulur2 la kat aku k... :(

Sekian...



IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

18 comments:

yna said...

bodoh punye bos..report jew kalu gj xmsk..

hawiz said...

yolah xde gaji ..ko nie topek..wey..ko keje bhgian per beb??

Eza Ridzwan said...

org melayu klu wat bisnes memg lagu tuhh...x kira la bisnes apa pon!...thats y akak klu nak beli apa pon, hatta nak repair keta skali pon, akak g kat cina...lantak arr org nak ckp nak apa pon..janji hati x sakit...btw, akak dah cuba jengok² iklan jabatan...tapi lom ada lagi wat masa skang...ada kalu, akak akan inform...

Yan Saflina said...

cube try buat permohonan keje kat SPA...:)..cdgn je...:)

atiey azha said...

perhh ! 2 bulan lama tuuuuu ..

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

sy cadangkan u buat bisness part time..mcm sy..alhamdulillah duit tu x pernah putus..walaupun sikit tp sentiasa ada..bolehla buat belanja harian..

KAMIHIDUP said...

kau try hantar resume kat seri negeri. :)

hanim azhari said...

kesian ko top..repot je..aku sokong!!

Dekcik said...

lah ksian nye,..nape x tuntut jew, x yah lah keje kat situ agy..huhu..

mOon jOhari said...

Sesungguhnya kamu tergOlong dalam gOlongan yang SABAR...hehehehe...kawen je la...jadi surirumah...pas2 jadi babysitter untk jiran2...byk jgk dapt duet...heehehehe

mykhalis said...

ko kena perjuangkan hak ko top..kena dapatkan keadilan.. kita bukan kira melayu k cina ke.. kalau dia kenang ko anak melayu dia tak wat camnie..

Amoi said...

haha. budak botak tu comeeeelll!

Khairul Antasha said...

la..kesian kat awak..

smpi mcm tu skali..masuk 2 bulan..isk..xkan yg lain tak bersuara.. huhuhu

nelly said...

tukar kerja ? kalau itu yang terbaik , teruskan ! rezeki di mana-mana .

shereena said...

sabaq top no..rezeki di tgn tuhan...

lalink7 said...

sabar laa taufiq..xsangka dugaan kamo banyak ye dik..sabar laa..nak bgtau lobang2 nie xtau pulak..alahai..doa byk2 k..

Puan Kutu said...

tu dia dua bulan..tukar jer keja len top!

Miss Anis said...

cari je kje lain.....