TUTORIAL TAJUK ENTRY DIHADAPAN, NAMA BLOG DI BELAKANG | impianku dalam mimpiku

Sunday, April 24, 2011

TUTORIAL TAJUK ENTRY DIHADAPAN, NAMA BLOG DI BELAKANG

Assalamualaikum...

TUTORIAL.... tutorial datang lagi.... dah lame aku xwat tutorial kn.. so, ari ni aku nak kongsi siket ngan ko orang cara2 nak wat kat tab ko orang TAJUK ENTRY ko orang dahulu pastu baru NAMA BLOG lak... contohnye cam aku nye ni...



Memang benda ni nampak cam simple n remeh temeh je kan.. tapi ini secara teorinye akan membuat kan entry ko orang lebih "kehadapan"... maksud aku cam ni... ko orang prnah dengar enjin carian... senang citer search kat mane2 web browser la.... google ke yahoo ke. or macam2 lagi...... bile keyword yang user cari tu ada berkaitan ngan tajuk entry ko orang, so, may be blog ko orang akan berada dimuka depan kat enjin carian tu la...

Aku nak start ni... ikot betol2 tau.. senang jerk..

Step 1...

Seperti biasa g ke Design > Edit HTML > tick Expand Widget

Step 2 ...

Klik Ctrl F dan cari kod kat bawah ni




Step 3 ...

Bile dah jumpe code tu, ko orang delete code tu n gantikan ngan code ni lak



Step 4 ...

Pastu cam biasalah, save template dan lihat lah hasilnye...

Senang kan... Selamat mencuba...

Sekian...


IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

15 comments:

KAMIHIDUP said...

terbaik!

hawiz said...

suka tol klo topek buat info cmni..ley blaja..

cik ayin said...

bagus2 :)

Adam Haiqal said...

its disfunction...dah save tp xleh save..ade mslh kat code BR tuh..cuba tgk smula...

atiey azha said...

oohh . costum title meta tag . hehee . penting ni untuk SEO ..

Pakcoh said...

Baru je tadi aku buat..

mOon jOhari said...

dapat ilmu lg...alhamdulillah..

Alin Marlini said...

ilmu baguih ni...mekacih Top

nelly said...

Gud top !!
teruskan berkongsi !

lalink7 said...

dah lama cri tuto niee..tq taufiqq....

Jaerul said...

seo tak ganggu ker kalau ubah?,..

slimdiet2 said...

thanks bro. aku dah buat

Kamarul said...

Terima kasih dengan infonnya:)
lawati blog saya ini
www.kamarularnizam.blogspot.com

Ummu Haseena said...

kalau guna blogskin nak buat macam mana? kalau revert classic template code tu xde dlm classic template walaupun dah letak kt template baru..

Faizal Mohamad Twon Tawi said...

Terima kasih..memang berkesan tutorial ini