FENOMENA LELAKI PAKAI HELMET PINK | impianku dalam mimpiku

Tuesday, May 3, 2011

FENOMENA LELAKI PAKAI HELMET PINK

Assalamualaikum...

HELMET... helmet adalah bertujuan untuk keselamatan kepada penunggang motosikal dan pemandu kereta... (xtau la kat malaysia ni adayang bawak keta g shopping pakai helmet kn.. hehe.. )

Ape yang aku nak bincang kat sini, ko orang perasan x sekarang ne ramai2 budak2 muda lelaki yang pakai helmet warna pink.. kalau dulu biase nye budak scooter jer kan ngan trend cm ni... tapi sekarang ni xkire la motor ape, ex5 ke, rxz ke, tzm ke, mesti ada yang pakai helmet warna pink...

sumber pakcik google :)

Apakah tujuan sebenar dieorang ek... adakah ini melambang kan identiti sesuatu group motosikal tu... nampak macho sangat ke bile pakai helmet kaler "pompuan" tu... kata mat rempit sejati.. muka ganas, tapi atas kepala ada taman... :)

Adakah ini bertujuan untuk menarik perhatian orang sekeliling terhadap dieorang.. maybe dieorang kurang kasih sayang sebab tu terpaksa guna cara ini untuk mendapatkan perhatian orang ramai dan sahabat andaikan... :)

Mesti ada yang cakap aku ni cam good2 jerk kan... benda remeh temeh pon nak jadi isu.. tapi, aku cume pelik la... semakin maju sesuatu negara semakin pelik tindakan rakyat2 nye kan :)

Sekian...

mood : ngah demam, may be sebab kena ujan dua tiga ari ni kut....



IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

28 comments:

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

ahahaha...bajet ensem la mcm ko top, hahah :D

psttt...sini baca, the latest :)

Maxis dah cuakkk! hahah

hawiz said...

euwww...geli i..wakakakak

i l y l i n said...

err..ape salah nye dorg pakai helmet pink... ta bedosa pun acetli... yg nak pelik kenapa? adoii..

Tuan Muda Naim said...

ms88 aku...benci indon

Farhana Jafri said...

x prnah nmpak pon.. motor pink ade la.. tp agak geli bile tgk laki pkai helmet pink mcm ni.. klau pink grang okay lg tpi klau pink ni... ermmm pham2 sndri lorr~~ hak3

jemput singgah ANASAURUS :)

Khairul Antasha said...

ok ape kaler pink..ai suka..!!!..hahaha

♥ Mrs.Eady ♥ said...

mcm pelik pun ade biler tgk bdk laki pakai helmet pink..

nelly said...

hahaha ..
teruk2 ~

Liena Cutez said...

mamat2 jambu la tu :P

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

skang kn tgh pesyen lelaki pakai pink..bagus jugak tu..kita x ptt hadkan pemikiran..pink je misti pompuan..akak pon baru belikan my baby boy baju pink..

mykhalis said...

mat rempit tu sendiri tujuannya adalah untuk tarik perhatian..cuba dia berlumba takde orang peduli..mmg takde moodnye nak berlumba

Isteri Encek Bard said...

jambu, jambu, jambu air

Mrs.Yie said...

ok apa lelaki pakai helmet pink.. :)

KAMIHIDUP said...

jambu.

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

sure kiutt haha

mOon jOhari said...

x kisah la kaler pe pOng...jgn x pakai suda...bahaya...

hanim azhari said...

ngahahha..aku yg pompuan ni pon xpki helmet wane pink..

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

Nak hadiah tuttttt dari Cik Bunga??? kui..kui..kui

azrinrahim said...

huahua..ad ker orng pkai helmet pink.. btw, stkt sampai malam nie ayie xpernah nampak lagi lelaki pkai helmet pink kecuali bju pink ad..huahau

CIK TOM said...

xsukalah lelaki pakai helmet pink...hee

Cik RoSs said...

Alamak!!JAMBU......hahhahahhaaa...kelakar la kalo lelaki pakai helmet pink ni..Kalau i nampak,memang keras perut i ketawa!!

chii said...

nape chii x pernah jumpa pun helmet pink..sure cam comel je kan org yng memakainya :D

shereena said...

ada2 je trend skng ek..haish..pelik2

afiqazizan said...

ermm aku pakai helmet putih je wat masa ni..pink tak penah pun.

Fathiah Hamim said...

haha. konon diorang nak tunjuk diorang tak sexist. pink bukan hanya untuk pompuan. :O

Kama Irahsa said...

maybe ni satu cara re-branding mat rempit. sblm ni kn mat rempit terkenal dgn imej xelok. so, dgn pkai helmet wrna pink, mat rempit kelihatan lebih kiut. wahahaha

Puan Kutu said...

Cpat sembuh yer top!maybe la dieorg kurang kasih syg.hihi

blog-tips-kurus said...

eeeiii... hehe!
ketepikan soal warna & dekorasinya. pastikan helmet dipakai dgn betul (diikat!!)
*semakin ramai berjiwa lembut ni. ish! ish!