9 AKAL LELAKI SUKAR UNTUK KAWAL 1 NAFSU NYA??? | impianku dalam mimpiku

Monday, June 27, 2011

9 AKAL LELAKI SUKAR UNTUK KAWAL 1 NAFSU NYA???

Assalamualikum..

LELAKI CUCI MATA... semenjak dari kecil lagi aku memang dah tau tentang satu fakta ni iaitu... lelaki mempunyai 9 akal satu nafsu dan perempuan mempunyai 1 akal 9 nafsu.. mak oi banyak giler nafsu pompuan ni ek.. nafsu kuda ke ape ne.. hahaha

Tapi, bagi lelaki, walaupun mempunyai satu nafsu, agak sukar juga seorang lelaki menggunakan 9 akal tu untuk mengawal 1 nafsu tu... betol ke? ape benda yang 1 nafsu tu ek??? ramai cakap 1 nafsu lelaki tu adelah "tutttttttt".. ape benda yang tutttt tu.. ape yang aku faham yang tuttttt adalah seks dan lucah-lucah2.... adohaiiiii... xkn xde benda len orang lelaki nak pikir selain benda "xberfaedah" tu kn :)

antara yang diselitkan dalam iklan olympus.. SUMBER GOOLE

Ada orang cakap, lelaki ni kalau ngah jalan-jalan, tibe ada perempuan lalu kat depan, xkire la cantik ke x, mesti nak nengok kan.. dan benda yang die akan nengok ialah "tutttttt"... dan mulalah akan berfikir tentang benda-benda "kotor"... betol ke?... tolong siket.. ingat lelaki ne xde benda lain ke nak pikir ek... :)

Dan aku pon pernah terdengar orang cakap, bukan aku yang cakap yerk.... seorang lelaki pendiam dengan perempuan pon akan jadi kuat bercakap bila perempuan tu start cakap benda-benda yang berkaitan dengan lucah... hahaha.. kuat betol penangan 1 nafsu ne ek...

Setiap orang ada kelemahan masing-masing... yang penting lelaki yang normal adalah lelaki yang gatal... haha.. sape yang xgatal tu maknanye xnormal la tu kan.. hahaha

Walaubagaimanapun, kita sebagai umat islam, perlulah tingkat kan iman kita dan gunakanlah akal fikiran kita secara semaksima yang mungkin untuk mengawal 1 nafsu kita tu kan... sesungguhnya semua yang baik itu datangnya daripada ALLAH dan yang buruk itu lahir dari kesilapan kita sendiri...

Sekian...


IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

15 comments:

♥Mrs.Eady♥ said...

pokok pangkal..hati & iman :)

Finaz Jaafar said...

akal boleh mematikan nafsu dan nafsu boleh mematikan akal=)

KAMIHIDUP said...

manis tak kurma itu?

Aflina Affandi said...

itu lumrah lah , haha . Depends on individu boleh control ke tak :)

Hasnita Hassan said...

hahahahaha tanjat gegil,manisss nya kurma itu jugak :P btl tu,lelaki,lumrah,mmg gatal (: tu sbb ada 4 kotak utk dia klu dia rasa dia dh cukup gagah huhu

nazirafarahinomar said...

Hehe, top imagine ada imagine benda camtuh tak? Hahaha. Bak kata taufiq, lelaki normal adalah lelaki gatal. So, mesti ada kan.. Haha. tapi yang penting, kuatkan iman yekk top imagine. hehehe

Fathiah Hamim said...

siapa tak gatal tak normal yea.

Isteri Encek Bard said...

nice entry top... kawal nafsu selagi boleh

Asrul "iLham" Sany said...

perempuan pun ada pe yg tengok laki punya tuttt...

penulis datang follow n komen

;D

cucu umie said...

tidak semestinye lelaki tak gtal tu xnormal..mber2 ayie ad jer..diorng lebih utamakan peljaran and anggp hal perempuan nie lpas bljo jer..aishhhh

Fyqa said...

iman kau kuat tak ? ;)

♥ Elin ♥ said...

mesti ko mcm tuh kan..bile nengok pompuan lalu jer mesti berpusing bijik mata ko kan..;p

perempuan mmg banyak nafsu..nafsu shopping salah 1 nya!

hhihih peace**

ZORA said...

nafsu mmg susah nak kawal...huhuhhuh...:P

Cik Mimie said...

owh, seb bek cik mimie normal..lalala =p

mOon jOhari said...

...lelaki mmg mcm 2...pantang npk pmpn cantek...seksi...biarkan je...nOrmal la tu...dh x kisah...lantak ko la...