SATU HARI BAPER KALI KO ORANG BUKAK ICE BOX??? | impianku dalam mimpiku

Monday, June 20, 2011

SATU HARI BAPER KALI KO ORANG BUKAK ICE BOX???

Assalamuaalaikum...

ICE BOX... dalam bahasa malaysia nye ialah peti sejuk...kepada yang dok hostel or umah sewa yang xde ice box ni senyap2 sudeyyyy .. baca n teros menjeleskan diri yerk :)

Pikir-pikir balik kan, dalam satu hari banyak kali jugak la aku bukak ice box umah aku tu.. xtau la ko orang cam ne kan.... ape yang aku carik dalam tu pon aku xtau?? tapi kalau waktu nak makan nasi satu benda yang wajib aku amik dalam ice box ialah botol kicap... hehehe...

ni bukan ice box makanan yerk.. ne ice box mayat.. :)

Tapi pada waktu lain lak cam ne ek.. kadang2 baru selang lima minit aku bukak ice box, anti aku akan bukak lagi.. padahal aku dah tau dalam ice box tu ade ape je...

Lagi-lagi mase ngah lapar tahap gaban nye..... memang dah tau dalam ice box tu xde makanan, kering kontang, aku masih lagi bukak... may be untuk puaskan diri sendiri agaknye.. hehe....

Kalau macam aku ni dok ngan family... so, ice box umah aku memang jarang akan kosong... so, memang patot la aku kena bukak selalu kan.. kalau xde makanan yang dah siap masak, masih ada lagi bahan mentah untuk di masakkan.. hehehe

May be orang lain xmacam aku kut.. xtau la kan.. setiap orang ada ragamnye sendiri ... so pandai2 la ko orang mengaplikasikannye .... haha.. dah start nak melalot ne baik aku bye dulu.. bye....

Sekian..


IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

15 comments:

cik ayin said...

bukak tempat tu kalo ada aiskrim je..huahaha

Nurul Jannah said...

ada dalam 20 kali kot bukak ice box tu sehari..haha

cucu umie said...

kat kolej xad ice box lol..haha kalo dekat rumah memang penuh dengan makanan lol dekat ice box..pilih jer

♥Mrs.Eady♥ said...

ntah..jarang buka kecuali pagi nk masak jek....hurm....kekeke..jimat letrik weeeiii!

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

akak kena bukak bnyk kali psl nk amik lauk nk masak..

kecik dulu salu bukak smpi kena marah ngn mak ~heee

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

akak selalu berdekatan dgn esbok ni ye lah kala lapor je buka kala lapor je bukak.. kala bukak aje lapor hehehe

Citarasa Rinduan said...

salam ziarah.
kamu macam anak kak..
suka buka tutup peti ais

hari2 kak akan nasihat. skrang dah kurang.. hehe

nazirafarahinomar said...

hehe, sama dgn anak buah kita :p.
pantang.
T_T

KAMIHIDUP said...

KAMI siap bersila depan ice box. :)

Nur Hawa Mohd Zin said...

bukak 3 kali kot..sebab banyak habiskan masa kat atas....jadi kalu turun bawah mesti bukak dan turun biasa tengahari, petang dan malam :)

Fathiah Hamim said...

selalu jugak bukak. nak amek ice. :D

niena shopping2u said...

kt rumah saya takde peti ais =.='

tapi lam opis sy ada peti ais kecik :), tiap 5 minit sy bukak tuk amik cokelat saye :)

i'm ezza haniza said...

laallalalala

Yan said...

akak rasa, akak paling kurang bukak kot. sebab jarang minum ice di rumah.

Piasara said...

"esbok akk ni tak tau berapa kali buka..famili member 7..kalau sorang bukak 10 kali...tudia aihhh..tu kalau 10 kali kalau akk yg 'rajin' masak ni ntah2 20 kali,patutlah..."