PEREMPUAN SUKA BELEK LAMA-LAMA, TAPI LAST SEKALI BELI YANG FEVERET DIE PUNYE GAK | impianku dalam mimpiku

Tuesday, June 14, 2011

PEREMPUAN SUKA BELEK LAMA-LAMA, TAPI LAST SEKALI BELI YANG FEVERET DIE PUNYE GAK

Assalamualaikum...

PEREMPUAN.... benda ni aku nak tanya pada orang lelaki la... ko orang mesti pernah ikut awek ko orang, or emak or adik beradik perempuan ko orang bershoping kan... Mesti ko orang geram giler nak tunggu deiroang bershoping.. ntah bile nak balek agaknye... berjam2.. :)

Tapi ape yang menarik perhatian aku ada lah, orang perempuan ne suka belek sume benda yang dijual tu lama-lama.... tapi akhirnya beli jugak benda yang selalu dieorang guna kan sebelom ni...

ehsan cik google :)

Maksud aku cam ni, kalau orang perempuan sebelom ni dah biasa guna shampoo sunsilk, nape kalau dah sampai supermarket x tros amek sunsilk... nape nak belek-belek dulu shampoo lain...pantene la, rejoice ke, head n sholder ler.. pastu komen la shamppo ne xbagos la... rambut xbiasa la guna shampoo ni... dan last2 sekali beli sunsilk gak kan :) kan dah buang banyak masa..

Sama jugak cam pilih baju.. sebenarnye die dah berkenan ngan suatu baju tu... pastu mintak pandangan orang lelaki tentang beberapa pasang baju.. kalau orang lelaki tu pilihannye baju lain, orang pompuan tu akan belek lama2 baju pastu mengomen la kononye baju tu kurang menarik la, xsesuai ngan badan die la... dan last sekali beli jugak baju yang dia berkenan tu :)

Sebenarnye banyak lagi contoh yang boleh kita ketengahkan... hehee.. tapi cukuplah dua tu ek.. kalau ko orang nak bagi contoh lain sila kan la yer... orng pompuan ni kadang2 melecehkan jugak yerk... hahahaha....

Sekian...



IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

24 comments:

KAMIHIDUP said...

takde awek, jadi tak tahu, siapa nak jadi awek KAMI? wahaa, top kau takde calon?

Fathiah Hamim said...

ermm kalo yang pasal shampoo tuh fa tak setuju. sebab fa tak macam tuh.

tapi...kalo bab baju, ikut keadaan. =D

Mawar Berduri said...

perempuan itu lebih suka di dalam zone selamat itu sebab dia akan pilih benda yang dia biasa.

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

hehe..SETUJU sangat! Psl ahkak pon mcm itu..tp skang kalau nk cepat ahkak amik benda yg ahkak biasa jer..penat juga terbelek-belek..

♥Mrs.Eady♥ said...

hahahaa...dulu mmg daku mcm tu dik oiii...mengaku nih!! tapis ejak dh ade anak ni tak kuasa nk lame-lame..sblm keluar umh target dlm kepala dh smpai sane capai benda tu terus byr & balik!senang :)

Beeha B. said...

setuju dgn mawar berduri...contoh pasal syampoo tu tepat, tapi kalau beeha pada barang2 lain..kalau syampoo,pencuci muka, mandia dan sebagainya, biasanya terus amik yang biasa guna.....heee....tapi kdg2 belek gak yg lain..heee.....

nazirafarahinomar said...

Hehehe, ni opinion sy sendiri.
Yup, memang betul. Heheh,selalu belek2x dulu, baca2x dulu, last2x beli yg biasa guna.Well, most of the time. :p.Hehe, mungkin sbb takut nak mencuba yg baru, or mungkin sbb yg lama mmg lagi ok dr yg baru. :pp
peace!

Nur Hawa Mohd Zin said...

pernah nak beli kasut...ada 5 kedai kasut pergi tapi last sekali beli kasut yang pertama cube di kedai yang pertama..hahah

siti kektus said...

Xla smpi semua brg nk belek, jenuh la,
lw mse sale yela kot, byk brg2 nk kne pilih, hehe

puanbee said...

hee biasa lah tu pompuan cermat ye.. di ulangi cermat bila beli mesti pakai tau!

risa said...

nama pon perempuan kan...emmmm
tak tau nak komen ape daaa..ehehe

Piasara said...

"kdg2 akak boring dok umah terperap jer..bila ada peluang keluar shoping akk suka lama2..mcm2 nak tgk...w/pun cuma beli beberapa brg jer..."

FaTinFiRDaUs said...

amboi2.. lelaki sama je kot..

Khairul Antasha said...

x suma pompuan mcm tu.. mcm sy, mmg jarang nk buang masa utk pilih or beli brg tersebut..kecuali d kedai buku je..yg lain2 mmg x amik ms lama...

Liena Cutez said...

terasa la plak. HAHA

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

hmm..xtau la..ye ke org pompuan camtu? hmm... sib baik aku xtergolong cam2.. sbb aku dah siap tulis dlm list..dah tau nak amek apa.. xde nak belek2 barang lain.. ngee~

awek ko camtu ke taufiq?

Isteri Encek Bard said...

top akak suker tanya asben.. selalunyer pilihan asben lah pilihan akak

grOundnUt said...

ahaks!ni baru nye pompuan nyer perangai..lom lagi dapat anak nyer perangai...ehehehe..^^'

cucu umie said...

biaselah perempuan memang diorng mcm gitu..kuikui kalao ikot umi ayie pon same..dia akan cari baju tu memang ah lama..ayah memang xsuka ikot..kuiku

Ummi Alesya Sofea said...

sje nk pnjangkan lg ms shopping..ngeh3..Liza dah follow,jmput ke blog liza plk yer.. :D

mOon jOhari said...

...kdg2 aku mcm 2 jugak taufiQ....adOiiii...cmna aku nak ajak ko sOping mcm nih....aku cari pakwe laen la...

AliaJustea said...

alarkkk ! cuci mata je lah.. AHHAHA

Puan Kutu said...

tu la istimewanya perempuan.lelaki ada?hahaha

afiqazizan said...

setuju sangat dengan ape yang abg top cakap dalam entri ini walaupun fiq takde awek lagi ketika ini..haha.