HARAM TEPEK GAMBAR KAT BLOG | impianku dalam mimpiku

Saturday, June 11, 2011

HARAM TEPEK GAMBAR KAT BLOG

Assalamualaikum...

TEPEK GAMBAR... sekarang ni banyak sangat medium untuk berkenalan kan secara maya kan.. contohnye, facebook, twitter, myspace atau pon blog kan.... Cam ne kita nak definisikan kawan maya ni yerk ???

Adakah kita berkawan dengan seseorang tu tanpa mengetahui macam mana ciri-ciri fizikal or wajah kawan kita tu.. bukanlah untuk memilih kawan sama ada yang cantik2 or yang hensem2 jerk.. tapi sekurang2 nye kita dapat bayang kan kita berkawan dan selalu berborak ngan sape kan... xde la rase cam borak2 ngan dinding je kan :)

ehsan google

Tapi nape tajuk aku cam tu ek.. ini adalah kerana semalam aku ade terbaca satu entry yang marah betol dengan orang yang letak gambar kat blog ni.. tapi ape yang aku faham tentang entry die, tulisan die lebih menjurus untuk menyerang blogger wanita kut... (tuan blog tu lelaki)...

Sebab isi-isi entry die tu banyak melibatkan seperti maruah seorang perempuan, aurat, dan menelanjang kan diri untuk tontonan ramai walaupun tutup aurat.. itu kata beliau la....

Dan lagi die kata, kalau blog yang tepek gambar ni lebih ramai followers dan akan lebih femes... so, blog2 agama or blog motivasi akan kurang follower...

Bagi aku la, kita xleh sama kan blog berkonsepkan artikel dengan blog berkonsepkan santai dan peribadi kut...

terpulang la kepada masing2 untuk menilai dan menetukan arah tuju diri sendiri dalam hidupkan :)

Sekian..

p/s : maaf la, aku xingat la link entry tersebut :(


IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

18 comments:

Mrs.Yie said...

bagi akak sendiri x salah kita nak letak gambar kat blog..janji ada cop setem yg menunjukkan gambar tu kita punya..kalau ada orang nak salahguna,itu terpulang pada dia la..tapi esok2 bersoal jawab la ngan Allah..

eT said...

dia marah pasal gambar xtutup aurat la tuh..tayang sana sini..huhu

nelly said...

uik ?
dah cam tu pulak ke ?
mesti dia marah betul tu ..hehehe

cik ayin said...

macam2 la

Umedia Network said...

huhu. ragam akhir zaman.
dan jangan lupa ye untuk jenguk2 and comment di blog kami. hehe. (sempat pulak promote) huhu. sori. :D

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

salam..maaf lama x singgah sini psl akak kurang sihat..

haram ke tepek gambar kat blog? kalau gambar yg bergaya mempesona kut yg haram? x tahulah..akak kurang arif bab agama neh..

sitihanisahali said...

"wanita yg baek adalah yg tidak melihat lelaki dan tidak dilihat lelaki"

ade betolnye kenapa org tu x ske pompuan ltk pic kt blog..

Puan Kutu said...

emm mesti ada sometginh yg blogger lelaki tu tak suka.pada sy tak salahlah..jnji bersopan n ttop aurat.dr segi agama tak tahulah pulak..kita soh ustaz or ustazah jawab.sedangkan ustaz n ustazah pun letak gmbar mereka.cthnya dlm fb.:)

jia said...

jia sokong orang tu.. =)
mesti dia ada alasan dia tersendiri.. =)

dhilla nazli said...

tapi agak ah.. klo dye letak gambar2 ta elok yg boley tambah dose.. supe tayah letak kn.. =)

Shiety Myra Chubbyra ;P said...

kami xpanggil tepek... kami pangil tempek gmbar awk

puanbee said...

hee nk komen pun serba salah ni .. kadang2 letak gambar lagi bagus .. org pun tk de yg kena tipu dari tak letak gambar apa2 tup2 org nih dah kena tipu .. org tu dah kena tipu perasaan lah .. duit lah . harta benda lah .. org yg tk nak dedah kan diri tu bersebab tk kan takut dosa je kot .. tapi terpulang lah masing2 boleh fikir kan ..

Nur Hawa Mohd Zin said...

suka letak pic kat blog sebab kalu pape hal pc prob..boleh amik balik pic kat blog..heheh..yng pntg pic edit..dan cuba gak elak letak pic tak senonoh :)

suha said...

cik suha tempek gmbr mr.google lebiu lebiu je (^_^)

siti kektus said...

orang tu geram tengok mereka2 yg seksi meksi kot,

Hayati Hamzah said...

hmm . tak syok pulak dengar camni . bg sy asalkan elok dipandang mata , apa salahnya .

mOon jOhari said...

...kalo mcm 2 aku baru je la buat benda haram dalam entri aku tadi???? hadOiiiii

vampire's lovex said...

gambar seksi,aksi seksi kot yang blogger tu baran kan..pouting mouth bagai..amik gambar betol2 apa salah nye kan. hehe