KENAPA PEREMPUAN SELALU MAKAN XHABIS BILA MAKAN DI KEDAI???? | impianku dalam mimpiku

Wednesday, June 8, 2011

KENAPA PEREMPUAN SELALU MAKAN XHABIS BILA MAKAN DI KEDAI????

Assalamualaikum...

MAKAN KEDAI.... kepada orang bujang xkire la lelaki atau perempuan kalau boleh nak makan luar kan berbanding masak kat rumah.. hehe.. kalau student tu, lagi2 bile duit loan keluar awal bulan, kalau boleh tempat makanan paling mahal yang die nak pegi kn :)

Tapi apa yang nak dibincangkan kat sini, betol ke orang pompuan ni kalau makan kat kedai selalu makan xhabis ek?????... nape yerk?... adakah sebab makan dikedai tu xsedap.. kalau tau xsedap nape g kedai tu kan. atau tuan kedai tu letak terlampau banyak makanan sampai xleh dihabiskan... :)

sumber atuk google :)

Tapi ada juga yang mngatakan orang perempuan ni selalu makan xhabis sebab nak cover cun... hehe... ape yang cun nye kalau makan xhabis ek.. jadi, kalau makan sampai licin kire xcun ek... :) Kalau aku makan xhabis, so ade harapan la aku jadi ensem yerk ... hahaha

Ape-ape pon kita xleh nak ari yang negatif je kan... aku pernah terdengar gak dari member2 perempuan yang mengatakan, orang perempuan ni sebenarnye bukan sengaja xnak habis kan... tapi dieorang akan cepat rasa kenyang.. bukannye dieorang diet tau.. dieorang ni satu hari makan banyak kali, tapi sekali makan dieorang makan siket jerk :)

Walaubagaimanapun, kalau boleh kita cuba la elak daripada melakukan pembaziran kan.. kalau yang ngah dating tu, kalau awek makan xhabis, balak die leh la tolong menyetelkan lebihan2 tu yerk... haha.. sebab dalam islam pon mengatakan sifat mebazir tu adalah amalan syaitan...

Sekian..


IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

27 comments:

siti kektus said...

kite kalau makan kat mana2 pon mesti habiskan, dah kenyang tahap tertinggi pon, akan berusaha jugak,

sayang wo, nasi yang kite beli tak habis, bukan free tu,

♥Mrs.Eady♥ said...

erks....terasa diri ini!hehehe..tapi mmg betul perempuan ni cepat kenyang la sb tu biase kalo mkn nasi putih kami mintak separuh jek :)

nyanyisunyi said...

ye ker?..ish tak lah kot...akak tguk pada kesedapan makanan yg diorder tu..kalau sedap sure punya licin..tp kalau tk sedap mng tak habis dn siap kena komplen lagi....

tp ms tgh bercintan dulu mcm mana nak timbul tak habis..sebab tk penah oder makan pun hehehe..

Mrs.Yie said...

erk..terkena kat batang idung sendiri la pulak..hihihi :)

~aYeeN & SuE~ said...

yah btol..tp x smua..slalunya mkn abis la..klu x abis tuh sbb mknn tu x sdp or dh kenyang..

Epola said...

hahahaha! saye makan habis jeee. peduli ape kate org! ngee ;D
jom singgah?
EPOLA ; matangkah anda?

iekasub said...

saya kompem makan habis dimana jua.haha

Lieyda said...

mne ade,saya selalu je cilok mknn my boyfren.wakaka

Cik Parachumie said...

haha. terasa plak... sbb sy mmg suka mkan tk abeh. dhla ambik bnyk2. pastu tk abeh. tp yg untungnya.. yg ikut sy g mkn. sbb diorg lah akn abehkn makanan sy. hehe

Umedia Network said...

Mungkin ada sedikit perasaan malu atau jaga badan. huhu... :)

deqlis said...

tak sukak laa org yg tak abiskan makanan nie...kadang2x macam eksyenn jerkk..


order byk2x tp tak habis.. konon mampu bayor laa??

p/S: tak semua pompuan tak habis makan.... ada yg sanggup makan pinggan kawan lain... hehe..

Nak menang tiket wayang dan headset? jom join contest ini.
dan nak menang sesuatu? jom teka percutian saya.
NAK MENANG IPAD2? KLIK SINI

nelly said...

aiseyman !
hahaha ..
popuan cover cun kot ..
=p

kalau nelly lapar , habis je makanan ..
=p

KAMIHIDUP said...

KAMI makan tak pernah tak habis, tak cukup adalah. :)

Fathiah Hamim said...

fa memang makan tak habes. tapi bila fa tau akan ada orang tolong abes kan. ngahaha

i'm ezza haniza said...

aku pn selalu makan tak habes.hahaha

i'm ezza haniza said...

saya mmg selalu makan tak habes pn..

lilypelangi said...

sy selalunya makan kongsi gan mak . sbb sy ta mkn byk :p

hanim azhari said...

aku pulun je semua yg ade top..xbaik membzir heheehe

hana sudradjat said...

okay terasa! haha.pasal sebab kalau x sedap dan why pergi kedai tu,kadang2 nak bereksperimen je.tapi tak tahu pun sedap ke tak.lps dh cuba barulah tahu. :) plus,kadang2 perbualan ketika makan tu yang membantutkan selera T.T

AliaJustea said...

mostly alia akan makan tak habis sebab alia akan minum sampai kenyang dulu.. HAHA.. thats why selalu tak habis..tak hadoo makna nak cover cun.. tapi, kalau makanan tu sedap kat tekak, kompm nak lagi..lepas tu macam tak kenyang, pegii baham roti pulak + susu..hamik kau.. :))

hawiz said...

yeayy.aku mmg ska mkn kt kedai top..ahaha

cucu umie said...

haha..ayie memang biase makan kedai shjelah top..wakak btw, ayie tgok member perempuan ayie suka jer makan sampai habis..haha

tia @ Ini Kisah Tia said...

bhahaaa . masa mula2 kenal encik lolz memang Tia penyegan nak mampos . makan pun tak habis padahal lapar . sekarang , jangan kata habis makanan tu . Tia siap boleh minta lagi makanan dia . wakakakaa !

Kenapa Mesti Beramai-Ramai

Liena Cutez said...

eh, sye abes je mkn. xpnh membazir ;P

afiqazizan said...

betul tu bro..membazir amalan syaitan.

fyna said...

same la...fyna pown jarang abihkan mknn...
mmg sepat kenyg...
selalu bf yg abih kn...
:)
bkn sebab ngade2..uhuk2..

Puan Kutu said...

klu mkn nganpakwe saje jerngada2 tak nak habiskan sbb nk tgok bf jadik hero mkn lebihan makanan tu.haha..klu sy takdenya.mesti habiskan even time bcintun dulu.kecuali mkanan tak sedap n gila byk macam nak mkn dua org.mmg tak habis ahh..huhu