PEREMPUAN PEGANG TANGAN NAMPAK MESRA JE, KALAU LELAKI PEGANG TANGAN NAMPAK APE YE??? | impianku dalam mimpiku

Monday, June 13, 2011

PEREMPUAN PEGANG TANGAN NAMPAK MESRA JE, KALAU LELAKI PEGANG TANGAN NAMPAK APE YE???

Assalamualaikum...

PERSAHABATAN.. sahabat adalah orang yang paling dekat ngan kita selain family kan.. kadang2 kemesraan bersama sahabat lebih terserlah berbanding bila bersama family..

Kat sini aku nak bincang kan pasal kemesraan antara sahabat... tapi aku amik siket je point iaitu berpegangan tangan sesama... ini merujuk kepada perempuan tangan sahabat perempuannye, dan lelaki pegang tangan sahabat lelaki nye yerk :)

Kita selalu nengok kalau orang perempuan ni jalan-jalan ngan kawannye selalu berpegangan tangan kan... nampak dieorang ne memang loving friend kan... so, tersrlah lah kemsraan dieorang yang mungkin shabat baik kan..


ini adalah perkara biasa bagi orang pompuan... tapi macam mane lak kalau lelaki yang bersahabat baik berpegangan tangan mase g jalan2 ek... ape yang ko orang rase dan terfikir yer... Kalau aku, perkara pertama yang aku fikir, mesti dieorang na GAYYYYYYY..... tapi nape kalau orang pompuan kita tak terfikir dieorang ne LESBIAN ek.... :)

Apa yang aku nampak, lelaki malaysia jarang la keluar ngan member sambil pegang2 tangan... tapi kalau lelaki nepal, bangla, pakistan dan sekawasan dengannye banyak kali jugak la aku nampak.. rase nak muntah pon ade gak... dah la pegang2 tangan, pastu kadang2 ada yang ada peluk pinggang lagi.... adohaiiii.. pedih mata siot nengok...

Ap perasaan dieorang mase tu ek... adakah waktu dieorang itu ngah gersang nak mampos sampai spesis sendiri pon jadi. or dieorang ni nak menunjukkan dieorang la sahabat baik yang paling sejati kn...

Bukan nak menyebok psal orang lain, tapi kita ada mata, ada otak, so memang perkara-perkara cam ni la akan terlintas di fikiran bila lihat benda2 cam ni kan... so, kpada lelaki tulen sekarang ni cuba lah jaga imej dan personaliti masing-masing yerk :)

Sekian...



IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

19 comments:

siti kektus said...

mat2 bangla caring antara satu sama lain lah, haha

kau try la buat, nanti dapatlah rasa apa dorang rasa, hoho ;)

Nur Hawa Mohd Zin said...

nampak gay...heheh

Piasara said...

"betul tu klau org pompuan kwn2 biasa pun leh pegang2 tgn,kalau org laki nmpak tersgtlah peliknya...pendatang asing tu pulak tk tau lah kenapa diorang suka pegang2 tgn ni..."

Lulu caldina said...

adeh siyes nampak pelik lah..

Fathiah Hamim said...

eh sayang, jangan salah paham. lelaki nepal, bangladeshi tuh suma pegang tangan, sebab itu memang culture mereka.

some sort of protection. bukan sebab dia gersang, or gay.

kalo dia gay, tak kan dia boleh nak weewitt kat pompuan lalu tepi dia. =)

tapi, kalo fa nampak laki pegang tangan, macam comel ja. :O

Isteri Encek Bard said...

alahai nampak cam gay plak

d_tieah said...

Aiyooo.. Memang gay lah bila mana lelaki Malaysia berpegang tangan sesama sendiri.. Kalau perempuan tak lah kot.. Dah terbiasa.. Saya akui,, kalau jalan dengan teman mesti nak pegang tangan.. Hehehe.. Kitorang memang dah terbiasa dan kitorang bukan lesbian.. Uwaaaaaa.. Hahaha..

Mrs.Yie said...

ish..kalau lelaki pegang2 tangan x sesuai la..nampak macam gay je..haha

mOon jOhari said...

setakat pimpin tangan biasa je...aku pernah tengOk laki pelOk2 dan cium pipi masa jumpa....tapi kau think +ve je...mgkin 2 cara depa nak eratkan lagi kasih sayang....

...ekceli dgn sentuhan la kita dapat rasa getaran kasih sayang...sbb 2 baby kita kena urut2, peluk2....mcm 2 jugak suami isteri...kena peluk cium sll...baru bertambah sayang...

☀ Izzaty Hedry☀ said...

kalau pmpuan rsa nya ok lgi kot kita dok tengok depa pgg tgn .. klau laki ney mcm2 anasir y dlm kepala dok pikiaq..:P

Cik RoSs said...

Hahahhahaa...
Perempuan ni jiwanya lembut..mesra..so memang la nampak elok je..

Lelaki plak,jiwanya 'hero'...tak rock dan tak nampak 'hero' la bila pegang2 tangan kawan lelaki gak!!
eehehehehee..

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

haha..siyes... klu lelaki duk pegang tangan..nmpak cam gay..haha..

cucu umie said...

haha..ayie xpernah bt pon pegg tgn and xbest lol..rase len mcm jer..hauhau tpy xboleh juga nak lasbelkan gay..kan ad masing-masing yer andaian..

nazirah said...

hahahaha adehhh bangla tu sbb die tak de member pompuan ne de bangla pompuan kat msian ni hahahaa.. adehh tp normal la permpuan pgg2 tgn hang pgg la tgn lelaki2 len gak .. alaaa loving.. je.. jgn rasa len lak huhuhuhu

KAMIHIDUP said...

top-top.

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

setuju! kita pompuan mmg sweet kalau pegang tgn..tp lelaki kan macho..mcm kelaka main pegang tangan sesama lelaki..tp bangla takut-takut sbb tu suka pegang tgn sesama mereka..takut sesat kut..

NURUL AINI NORAZMAN said...

mmg pelik pon lelaki pgang tgn ni,.ahahah

tpi btol la,. mat nepal ke bangla ke,.diowng mmg suka pgang tgn kan,.

Azri Fathurrahman said...

haha . lumrah lelaki berjiwa agak kasar dari perempuan yang berjiwa lembut . muehehe ..

chii said...

ahaha..betol2..kalo gurl yg pegang tangan..mmg xkan diperkatakan..n nampak dorang sgt suwet n manja..tp klo laki..mmg org akan dok pk len..

chii pun slalu gk nampak mat bangla dok pegang tangan..lgik2 time nak melintas jalan.errr...ape je kan...huhuh