KENIKMATAN HISAP ROKOK SAMBIL BERAK | impianku dalam mimpiku

Thursday, June 23, 2011

KENIKMATAN HISAP ROKOK SAMBIL BERAK

Assalamualaikum..

BERAK DAN ROKOK... maaflah kalau entry kali ni sungguh menjijikkan.. tapi nak wat cm ne kan.. dah tu je idea yang datang... kalau jijik sangat dan meloyakan ko orang laju2 je la tekan button "x" kat atas sebelah kanan tu yerk :)

kepada lelaki yang hisap rokok , mesti ko orang tau pasal benda ni kan.. ramai member2 aku yang hisap rokok ne kalau waktu nak berak mesti kena hisap rokok sekali.. kalau xde rokok dieorang kata susah najis-najis tersebut untuk keluar dari "sarang" nye.. betol ke?

so, sape yang xisap rokok ne, maknanye dieorang kena berusaha sedaya upaya sehingga berpeloh2 ketiak dieorang untuk kluarkan najis2 tersebut la yerk... :)

sumber gambar dari pakcik google :)

Adakah tabiat ini adalah suatu yang normal???... kalau tandas tu dah kecik, pastu korang isap rokok lak, x ke berkepol asap dalam bilik termenung tu... silap2 leh mati mengejut ko orang dalam tu kan...

Ada yang cakap bila hisap rokok mase berak, sistem pernafasan dan pengaliran darah dalam tubuh badan akan berjalan dengan lebih lancar... maka urat saraf manusia tidak memerlukan tenaga yang lebih untuk mengepam pergerakan sistem kumbahan yang ada dalam perot manusia untuk keluar... maka, sumber tenaga dapat dijimatkan... betol ke?

Walaubagaimanapun, ingatlah wahai sahabat-sahabatku, sesungguhnya tabiat merokok adalah sesuatu yang amat merugikan... ia akan menjejaskan kesihatn kita dan orang sekeliling... selain itu ia juga menggalakan pembaziran... cube ko orang fikir ape kelebihan merokok ni.. xde kan.... insaf lah sahabat2 ku.. renungkan lah bersama ye :)

Sekian...

p/s : nasib baik lah aku ne bukan perokok... (aku tipu korang)

IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

22 comments:

Cik Mimie said...

insaf2 kan lah diri anda..
busuk tau x bau rokok tu..eeuuww!!

Pakcoh said...

kesian budak ni diajar macam ni.. =(

♥Mrs.Eady♥ said...

adeeessss.....org tu nk hilangkn bau busuk dgn asap rokok kottt...

KAMIHIDUP said...

'KAMI tak hisap rokok'

spontan khamis.

siti kektus said...

dorang nak halau nyamuk dalam tandas tu ha, hehe ;)

miwwa J said...

Hari tu practical kat hospital..

ada artikel ni sebut dlm rokok ada tar, ada cat pee, ada pencuci tandas, ada exhaust kereta, ada necotine sume..

sgt merbahaya.

so,berhentilah merokok :)

Ingatlah org tersyg..hehehe

Mrs.Yie said...

kahkahkah..!!! :)

Adylia Qarissa said...

hahaaaaa...entry nie memang sesuai untuk perokok diluar sana..

bagi yang dah kawen tu, pandai2 korang nak buang putung rokok dalam mangkuk tandas, jangan sampai terkantoi dengan bini..tak pasal2 kene bebel berbakul bakul :)

Nur Hawa Mohd Zin said...

sangat tak suka masuk toilet lepas laki merokok kuar..sebab bau busuk!

miss inna said...

katakan "TIDAK" kepada rokok..^^

||aLeaSaRa|| said...

yelah kite pelik lelaki kalau nak berak mesti hisap rkk.kite sllu elak masuk toilet slps diorg pakai.sebab bau busuk campur pulak bau asap rkk,perghh sesak nfs.satu lagi cukup suka berak sambil baca majalah/paper.pelik...pelik....

tahniah ye bro blog pilihan #1 hari ni khas dari blog BA.slm perkenalan!

Isteri Encek Bard said...

hahha perokok gak ler nie

Khairul Antasha said...

rokok itu adalah oksigen bagi lelaki....

cucu umie said...

xsuka orng isap rokok dlm tandas sebbyer nty tandas itu berbau..aishhh pantng betol lah...

nazirafarahinomar said...

aku punya toilet slalu jadi mangsa cousin hisap rokok! hampeh betul. brother kandung sendiri pun tak pernah buat cenggitu, =_=. Ko pun jgn hisap rokok dlm tempat tertutup. ramai org tak suka nnt :)

peace!

Fathiah Hamim said...

takda mana nya sistem pernafasan lancar apa bagai. kalo dah isap rokok tuh takda pa yang baek nyaa

afiqazizan said...

saya anti rokok..hihi.

tia @ Ini Kisah Tia said...

hahaa . mesti pernah buat ni kannnn :)

MOK&SONS said...

eden tak merokok...tapi time nak berak snang ja..ekkeke :p

♥ Elin ♥ said...

ada kurang tuh....
ngangkung + rokok + magazine !!
hahhahhah..

Terbeli!!! bukan salah saya.. ;)

mOon jOhari said...

...aku cukOp benci meluat menyampah bau rOkOk dalam jamban....hilang mOod berak aku taw x....

cerita hidupku said...

kalau korang nak tau kebanyakkan orang hisap rokok bukannya bodoh dan x berguna
aku sendiri hisap rokok aku math bukan pandai sangat tapi lepas aku isap rokok tenang jeee aku dapat belajar math pmr aku pon math A jadi jagan nak kata rokok semua x guna ada jugak kegunaan nya