MASE MAKAN, BAHAGIAN YANG PALING KITA SUKA AKAN DIMAKAN LAST SEKALI | impianku dalam mimpiku

Friday, July 15, 2011

MASE MAKAN, BAHAGIAN YANG PALING KITA SUKA AKAN DIMAKAN LAST SEKALI

Assalamualaikum...

MAKAN.... waktu makan lah paling bestkan.. lagi kalau ngah lapor, pastu dihidangkan kan dengan ayam golek satu ekor depan ko, xke meleleh air liur kita nengok... hehehe

Hari ni aku nak tanye ko orang siket pasal cara ko orang makan... aku ade perhatikan member aku mase makan, biasanye makanan yang paling sedap mesti die makan last sekali...

Contohnye kalau makan mee goreng + telur mata kerbau... confirm telur kuning tu di makan last sekali.... sama gak kalau makan nasi goreng, ayam paprik.... die akan makan nasi ngan sayur2 paprik tu dulu.. last sekali baru makan ayam paprik tu.. hehehe

sumber : GOOGLE

Adakah perangai ni nampak pelik ek... adakah die terlampau sayang untuk makan makanan yang paling die suka tu awal2.. hehhe.. nape leh jadi cam tu yerk?

Aku pon kadang2 cam tu.. lagi2 kalau makan burger... biasanye aku makan roti n sayur2 die dulu.. hehehe... last sekali baru makan daging die yang empuk lagi menyelerakan tu.... :)

Ko orang lak cam ne.. kalau ko orang pon tergolong dalam spesis cam ni, apa lagi... meh la kita kongsi ramai2 :)

Sekian...


IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

19 comments:

Ahmad Haziq Azlan said...
This comment has been removed by the author.
Ahmad Haziq Azlan said...

rasanya memang normal la manusia macam tu. nak merasai nikmat dalam suapan terakhir. siapa yang tak buat macam ni, memang tak normal la tu. hahahaha

http://azlanthetypewriter.blogspot.com/2011/07/debaran-penantian-180-minit-terakhir.html

Penulis Bogel (the naked writer) said...

betul...'save the best for last'...kuning telur paling last...hehe

Lya Colours said...

di sebabkan skrg aku ni skrg jadi manusia versi rabbit, makan sayur je, maka habbit sebegitu dah lama kutinggalkan. hehe. dulu,slalu gak buat perangai camtuh.hahaha

siti kektus said...

dulu masa kecik2 aku selalu lah je macam tu. baru terasa kesedapan makanan tu kan. hoho


tapi, bila dah besar ni, dah tak buat. sebab dah besar kot. haha :p

Amirah Suhana said...

Ntah la..kalau ada banyak masa baru buat macamtu.hehehe

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

Kalau akak .. akak sebat yg bahagian paling sedap dulu hehehehehehe =)

KAMIHIDUP said...

perangai ini nampak normal, sebab ada sifat sayang yang tinggi, orang yang buat macam tu biasanya hensem-hensem belaka, wahaaaa.

Cik RoSs said...

kadang2 aje i buat mcm tu...
selalunya udang le yang makan last..hehehhe

Puan Kutu said...

sy mmg tinggal kuning telur tu last pasal sy tak mkn.kolestrol tggi.haha..sellaunya msti selaraskan lauk ngan nasik,klu lauk habis kompem tinggal nasik.hehe..

Nurasyiqin said...

ahhhaa..samalah kita..sayang nak mkn makanan yang sedap tu awal2..sekurang-kurangnyer bio mata kenyang dulu..hik3

nazira said...

Sama cam anak buah.. Simpan2, last2 adik dia rembat yang bez 2.. wat muka pasrah je la.. Dlm hati bengkek kot..ha3..

http://nazira-mypersonallife.blogspot.com/

Piasara said...

"cara ko makan burger sama mcm ank no 2 akak makan...suka simpan daging last...ishh geram betul,akk selalu ckp kt dia bkn mcm tu cara mkn burger..tp dia suka gak mkn mcm tu..."

shukrin farahdiba @ ceklala said...

xkire ape dah sedap ke x kalo dah lapo sume bedal jek hehe

mykhalis said...

rasanya aku sama ngan kawan ko la top..yg sedap kemudian

Fathiah Hamim said...

kalo makan keapsi, suka makan kulit dia last.

nelly said...

errr ..
tulah cara nelly makan~
=.=

opppss ...
hehehe ...yang sedap2 mesti last ..terasa NIKMAT !
:D

~nsar~ said...

time lapo tu aku bedal ja.. time nak nikmat tu baru ingat nak 'save the best for last'.. haha

tia @ Ini Kisah Tia said...

kahkahkahhhh . sama lah weh ! daging burger last oke .. hehee ..