SEGMEN : PUASA DAH DEKAT NI!!!! | impianku dalam mimpiku

Friday, July 22, 2011

SEGMEN : PUASA DAH DEKAT NI!!!!

Assalamualaikum....

SEGMEN.. wah ... kak mimi kita wat julung2 kalinye telah membuat segmen.... aku xkan lepas kan peluang untuk menjoinkan diri :) blog kak mimi ni yang diberi nama TAHAP SERATOS adalah antara blog feveret aku yang aku akan terjah setiap hari... :)

http://www.rafinamimi.com/2011/07/segmen-puasa-dah-dekat-ni.html

ok2.. aku nak citer ni... aku start berpuasa masa umur aku 5 tahun... tapi puasa setengah hari la... dan first year aku pose penuh adalah mase umor aku 8 tahun... bangga beb dapat pose penuh.. pastu dapat duit dari mak ayah n nenek sebab pose penuh... :)

Selepas umor 8 tahun tu jangan cakap setiap tahun aku akan penuh... ade gak tahun yang aku xdapat memenuhkan diri ini... terutamanye bile duduk bersama kawan2.... hehehe... mase kat sekolah dulu dok asrama.... lagi la.. kadang2 xpose dengan hanya makan megi sebungkus jerk.. rugi kan :(

Masa zaman kolej lak, xpayah cakap la... dok berjauhan ngan family.. pastu duit sentiasa ada la katakan... maklumlah dapat duit pinjaman yang banyak dari MARA... hehehe.. so kalau xpose tu bukan makan siket... confirm lantak puas2... kedai2 kat batu pahat lak kol 1 dah start orang berniaga nasi bungkus.. hehe... (mane pihak berkuasa????????)

k la.. xkan aku nak ceritakan sume kejahilan n keaiban aku tu kn... tapi kebanyakkan aku xpose tu sebab terlampau letih.. tapi mengikut hukum, lelaki memang xde sebab untuk meninggalkan amalan pose kan... kecuali sebab2 tertentu jerk... (kalau xsilap aku la.. cntohnya kalau bermusafir kan)..

K lah sampai disini sahaja celoteh aku.. disini aku nak nasihatkan kepada semua umat islam.. jalan kan lah tanggungjawab anda sebagai seorang mukmin dengan ikhlas dan tawaduq yer.. ingatlah ajal maut sumenye ditangan tuhan... adakah bekalan kita sudah cukup untuk menghadap NYA di akhirat nanti????.. renung2kanlah yer..

Sekian...


IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

9 comments:

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

wahhhhhhhhhhhh nak joinnnn jugakkkk hehehe

cucu umie said...

top..gagag apcal hang bt lagu tu..gaga btw, incya-Allah ayie menjoinkan diri juga..ad mase sikit malam nie..walopon busy..aishh

Mrs.Yie said...

time kasih top..akak dah baca..hehe..ooo nakal jugak ye masa duk kolej dulu..haha :) kantoi tahap seratos la tu..hikhik..

Scarlett O'Hara said...

Jom kita join ramai2!!!

siti kektus said...

haha. masa skolah menengah pon aku tak cukup pose. masa tak pose melantak magie je.


kite geng la top. haha ^^

Khairul Antasha said...

hehe..jgn monteng2 pasni..

Mrs Nury said...

owh.. best ni.. cerita pengalam dulu-dulu..! Nak join jugak la :)

Terima kasih untuk info & SELAMAT MENUNAIKAN IBADAH PUASA NEXT WEEK! [konon nak jadi orang terawal wish la tu...]

puanbee said...

adoi nk join segmen kak mimi tk sempat lah ..

PeRmAtA bIrU said...

heheheh terjah sini baca kisah puasa..:)