PUSAT DALAM KAHWEN JAUH, PUSAT TERSEMBUL KAHWEN DEKAT | impianku dalam mimpiku

Wednesday, September 14, 2011

PUSAT DALAM KAHWEN JAUH, PUSAT TERSEMBUL KAHWEN DEKAT

Assalamualikum...

PUSAT.. "Pusat" yang dimaksudkan di sini adalah lubang kecil yang terdapat di bahagian tengah-tengah perut ko orang tu.. bukanye bermaksud pusat sains negara or pusat sumber k :)

Pernah xko orang terdengar nenek-nenek or makcik-makcik ko orang mengeluarkan teori ini... "dalam nye pusat ko, confirm kahwen ngan orang jauh ne... penat mak bapak ko nak kena antar rombongan meminang nanti"... hehe.. kalau ada mesti ko orang tersenyum kn..



Ape pandangan ko orang tentang teori ini.. bagaimanakah nak ukur kedalaman ssuatu pusat tu dalam sekala untuk dinisbahkan kepada jarak kilometer pasangan kita tu nanti.... hehe.. (poyo x aku.. benda remeh temeh pon nak berdiskusi...hehe)...

Dulu aku nengok pusat member-member aku banyak yang dalam-dalam giler... sampai xnampak dasarnye.. hehe.. mesti jodoh member-member aku tu orang jauh-jauhkan.. silap-silap orang oversea.... indon or myanmar agaknye.. haha

Kepada yang pusat tersembul lak cam ne.. kahwen ngan orang dekat je ek.. ntah2 orang sebelah rumah je kut... so kepada pusat yang tersembul tu, mulai sekarang dah boleh usha line anak-anak dara/teruna jiran-jiran ko orang tu ye :)

Walaubagaimanapun aku rase teori ni belum disahihkan lagi mengikut kaedah saintifik.. hehe.. so, ko orang jangan lah risau tentang permukaan, warna, kedalaman dan kehangatan pusat ko orang tu ye... hehe.. jodoh ditangan tuhan.. :)

Sekian...


IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

39 comments:

Anum said...

ermmmmmm

Shaherah said...

owh shera org jauh.. hahaha..

:: Mrs.Eady :: said...

adoyaaiii...

Cik Azizah said...

tapi petua org tua2 tu la yg betolnya..jijah org dekat.. n capel pon dekat2 je hampir 9tahun..ekeke :P

nick dot anis said...

anis pun dengan orang jauh jgk:-)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

pernah gak dengar petua tu.. haha

petua zmn dulu2..

suri said...

ada kebenaran gak rata2 lagu tu.tapi jodoh smeua tggan Tuhan kan..kan..

ApiH said...

hahaaaa... mcm betul je petua tu...
tp ni first time dengar ni..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

bohonglah ni..

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

ahaha, sengih baca entry ni. tak tau la pusat dlm ke tak. balik umah kena check ni. hehehe

PinKy MoMMa said...

hahahahah ye pernah dengar..anak akak pusat dua dua tak dalam..tak penat nak menghantornyer ;p

Pendamba Mawar said...

haha tak pernah dengar plak

JIJI YU said...

pusat aku mau sejari jugak dalamnya

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

kompom nnt akan ramai pegi cari pembaris pengukur pusat hahaha

nazirah said...

eh eh rasanye macam tak same je.. hee. tak kesah la pusat dalam ke pusat tersembul ke. yg pnting kalau dah jodoh tak ke mana kan weee mood tak sabar nak kahwin kui2

Encik Luncai said...

sama jugak mcm isu pusar kat kepala tu..ada lebih dari satu jenis babel..haha

FasiHaH SupiaN said...

haha penah dgr weyyy tp mls nk percaya.hoho

Lelaki Ini said...

betul2..
tuhan yg tentukan./..

mizzkechique said...

ermm, org tua-tua mmg suke kata gitu.. tp jodoh kan ketentuan Allah.. :)

tiEra said...

nie mseti asek usha pusat kwn2 kn..

Ezad Skytech said...

haha..boleh pakai ke teori ni..huhu~

Ijah EmoTemo said...

ekekek pernah jgk dgr ttg benda ni hihi

Finaz Jaafar said...

haha..org tua2 ni kadang bagi kata2 yang bole membuatkan kte konpius atau rasa pelik..macam xda kaitan jeh pusat dengan jodoh kan??hikk

ieyza afieyna said...

bole cye ke ? jap nak tengak pusat.. haha :D

aizamia3 said...

tak pernah dengar petua ni.. ;)

Bro ahmad said...

nak kena cek pusat bakal tunang nih huuuuu

siti kektus said...

adik pompuan aku, masa kecik pusat dia terjojol keluar tau. tp bila dah besar, elok dah ke dalam.

apakah makna nya?

adakah dia bakal kawen 2 kali? jauh dan dekat. hehe ;p

cik sakdi said...

xtau lg la dekat ke x. tapi abang kte pusat dalam.dapat org kl. jauh tu.memang jenuh nak anta rombongan meminang dulu. hahaha

Lya Colours said...

aku x kira la pusat tersembul ke tenggelam ke, aku nk org jauh !! hahaha boleh?

Cik Bambam said...

erkkkk..mcm jauh x berapa nak jauh lar..ahhha

nelly said...

jodoh itu rahsia Allah ~ hhehe

chii said...

yg tak penah tau pasal ni..sure pasni dok ukur kedalaman pusat masing2 kan..ahahha..

chii ada gak terdgr..tp kebenarannya tu..x sure la plak

afiqazizan said...

tak pernah dengar lagi tentang petua ni.

Cik RoSs said...

hahahahaha........

mitos je ni!

iqbal said...

kalu dua2 pulak?kawin dua ke? jauh+dekat..kakaka..;D

lasemmie daeng said...

klo boncet mmg lh pusat tenggelam. klo potong lain wkt kcil mmg lh trsimpul. so.. boleh dipelan lh tu kn?

Anonymous said...

xpenah aku mempercayai bende mcm ni

MuhdIsa Is said...

konpius... jodoh jauh ke dekat.. tgk pusat dalam x dlm la..sedang2 haha

MuhdIsa Is said...

konpius... jodoh jauh ke dekat.. tgk pusat dalam x dlm la..sedang2 haha