KENAPA BULAN PUASA MAKIN RAMAI AMOI PAKAI SEKSI-SEKSI PEGI SHOPING EK? | impianku dalam mimpiku

Friday, August 19, 2011

KENAPA BULAN PUASA MAKIN RAMAI AMOI PAKAI SEKSI-SEKSI PEGI SHOPING EK?

Assalamualaikum

PUASA.. huhu.. kepada yang ikuti blog aku, tau la aku sekarang bekerja sbagai seorang cashier di sebuah hypermarket di Melaka ni kn.. so, memang dh kerja aku akan brhadapan dengan orang ramai... :)

Ape yang aku perasan la, di bulan ramadan ni makin ramai lak amoi2 g shopping kat hypermarket ni pakai baju yang seksi... nak kata tergugat iman tu xde la, tapi dah name lelaki normal kan.. mata ne nak xnak terpaksa jeling2 jugak kan.. hehe..

sumber dari google

Tapi aku rase, sbenarnye pada bulan-bulan lain pon same jerk ramai nye orang yang pakai seksi-seksi ne... cuma dibulan pose je ni kut mata kita cepat tangkap benda2 cm ni.. hehe.. xpasal-pasal percentage pahala pose aku dah berkurangan kn...:)

Kita pon xleh salahkan dieorang yang dari kalangan bangsa dan agama lain jika dieorang pakai seksi2 kn.. sebab tu memang dah jadi pakaian rasmi dan kebiasaan dieorang hari-hari.... :).. kita hanya dapat beristighfar dalam hati je la (dan jeling siket2 je kn.. rezeki namenye.. jangan jeling lebih2 sudey lah.. hehe)

Tapi, ada jugak dari kalangan orang islam kita sendiri pakai yang seksi pada bulan yang mulia ni kn... aku malas nak cakap lagi pasal benda ni sebab aku rase dah ramai yang ketengahkan isu ni kut... terpulang la pada masing-masing :)

Kesimpulannye, dibulan ramadan ni, kita bukan sahaja perlu menahan makan dan minum sahaja... tapi semua pancaindera dan perbuatan kita juga perlu dijagakan.. semua tau kan apa perkara-perkara yang leh membatalkan puasa.. so, jaga iman dan tekad kan lah hati... :)

Sekian...



IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

24 comments:

Mrs.Yie said...

sebab diorang memang jenis x sedar di untung..kahkahkah :) adoi..x habis2 ek isu seksi meksi ni..kalau habis pun tunggu diorang mati je la..huhu

Lya Colours said...

wah patut la ko suka buat o.t ek. hahaha
kita ni pon xtau la nak kabo kan.nak tegur kang di kata busy body, kau p la jaga diri sndiri! tak tegur kang, orang seagama dgn kita. guana tuh weyh

Alin Marlini said...

Kak Alin pun pelik tau Top...tidakkah dorang ni rasa malu. ala...bln ramadhan jek..bulan lain tak pakai baju lantaklah kan...hehehe..

Top jangan usher2 tau..hlang pahala..

Anum said...

semua kena tahan ..
alhamdullilah puasa sangat indah

:: Mrs.Eady :: said...

ku tgk semua bln diaorg pakai seksi..hahahaah..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

ko tutup mata jer top hehe

Lieyda said...

ahaks.nk pakai seksi jgk boley? wawawawa

JunAina said...

orang zaman sekarang memang suka pakai kain baju yg jenis tak cukup kain nih...

ermmm...dah cashier takkan nak pejam mata pulak bial dia org nak bayarkan...susah jugak...

Fathiah Hamim said...

haha mata cepat tangkap yeaa

ikatankasihku said...

Boleh pandang2, jgn pegang2....

siti kektus said...

saje nak tunjuk dorang baru beli baju tu, kang tak di pakai rugi pulak. hehe :p


pasni, kau tutup mata lah kalau ada orang seksi2 ni. :p

schaze zainn said...

ha betul tu.. menyampah betul..

adeke ptut setakat nak pi bazar ramadan je pun bleh pakai short pant..

pakai mcm tu mcm boleh je dapat diskaun.. grrr..

Cik Bambam said...

dia pon sama ambil kesempatan memandang ek..ahhaha.. sekali pandang boleh dimaafkan.. 2x pandang dah jadi dosa! :P

yg perempuan muslim tuh.. x tau lar nak kata apa.. =|

Finaz Jaafar said...

hahah..jaga iman dan tekad kan hati tu pesanan utk diri sndri ek?hahaha///

mmg klo tk pose pn aq rs rmy je seksi meksi

THE LEKAT LEKIT STORY said...

maybe tu je kot koleksi pakaian yg dorang ada.. apapun yg kita pakai tepuk dada tanya selera tak kira la bulan apa pun. :D

nazirah said...

aah stuju ak pn krg kenan la kalau org melayu kte yg kai sksi2 tu pttnye bln2 pose ni lah kte n mnutup kan aih.. tp tu la nk wat cmne kalau bangsa len tu ampun la gak kn aih

grOundnUt said...

kikikikikik..jangan ingat puasa itu ialah menahan lapar dan dahaga je bro..mata pon kene posa gak..lidah pon kene posa..telinga pon posa..;p
Dugaan tu bro..byk² bersabar ye!hehehe...^^

hawiz said...

waahhhhhh.meletops po po....haahaa

mOon jOhari said...

cik bOolan x pakai seksi...

dh pandai pOse ye ko nih...bgs2....dh buley kawen ni

puanbee said...

kesian top ye.. hahah tengok sekali tk pe top!

Bigdaddyz said...

mungkin mata kita yg semakin cerah di goda godaan mungkin sebelum ini pandang pun tidak mahu...hehe...almaklumlah dugaan..

tia @ Ini Kisah Tia said...

kalau yang untuk perempuan beragaman Islam , di bulan puasa ni pun masih nak pakai baju dedah sana sini memang patut diazankan dekat cuping telinga dia . tak reti hormat bulan mulia apa ?

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

ko taufiq...jangan duk jeling2..kang juling mata tu.. pastu..nak jeling tu..pandang skali jerk.. jgn 2 3 kali...xleh tau... haha

aizamia3 said...

masa bulan puasa ni lah macam2 dugaan yang timbul..
bulan lain tak heran pulak.. ;)