BULAN PUASA SEMUA INGAT WAKTU MAGHRIB MASUK PUKUL BERAPA | impianku dalam mimpiku

Tuesday, August 16, 2011

BULAN PUASA SEMUA INGAT WAKTU MAGHRIB MASUK PUKUL BERAPA

Assalamualaikum...

WAKTU MAGRIB... betol x ape aku cakap kan.. bulan ramadan ni kire la, budak2 ke, remaja ke, veteren ke, semuanye alert dengan waktu maghrib ka.. kire leh hafal la sebula maghrib masuk kol bper kn :)

Tapi pada bulan-bulan lain selain ramadan adakah semua ingat pasal masa masuk waktu maghrib. atau memang xnk amik tau.. xpon terlupa nak amik tau.. hehehe..

sumber google :)

Sebab ape aku kata kn cm ne.. cube ko orang perhatikan pada bulan lain... budak kecik atau pun remaja relaks jer lagi waktu senja main bola, main buaian kt taman permainan, masih lepak2 lagi ngan member2 kt tepi pantai dan macam2 lagi la.. mak-mak budak lak, lagi nak senja lagi rancak berborak kat tepi pagar ngan jiran2... bapak2 budak lak, ada yang sebok kat belakang umah lagi, time tu jaga la nak tukang sane sini.. hehehe

Tapi kalau bulan ramadan, pukul 5 lagi dh ingat pasal waktu maghrib kn.. dah cepat2 bersedia g bazar untuk beli juadah berbuka... rase risau sangat kalau lewat sampai rumah selepas azan maghrib.. kalau kt umah lak, walaupon azan maghrib pukol 7.25, pukol 7 .00 lagi dah gelisah sebab terlampau xsabar nak dengar azan maghrib berkumandang.. :)

Hehehe.. ni bukan lah entry nak tunjuk bagus, tapi ni lah hakikat nye kan.... aku pon selalu hanyut gakkkk.... hehehe.. so, same2 lah kita saling ingat mengingati kan.. sesungguh nye solat dan puasa tu termasuk dalam rukun islam kn :)

Sekian...



IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

20 comments:

Isteri Encek Bard said...

waktu magrib semua tak tabo tgu azan

Lya Colours said...

betol tuh top ! aku pon lebih kurang camtuh. tsk tsk tsk insaf lahh

:: Mrs.Eady :: said...

ekekeke...mcm diriku jek!!ekekeke....

~aYeeN & SuE~ said...

ofkos la..maghrib n subuh sbb kt cni aku ske bgun sahur lambat..huhu

Fathiah Hamim said...

hehehe saling mengingati =)

ikatankasihku said...

time berbuka ingatlah, tp selalunyer time imsak diaorg buat2 lupa la pulak..hehehe

miErah halim said...

btol2..
gelisah je rase kalau lmbt siket org azan.
ape2 pon same2 la mengingati.

hafiz hafizol said...

Yer.. Aku pn x terkecuali.. Amat x sbr menunggu magrib! Hoho

kiz said...

entri yg menginsafkan..nice one top..

schaze zainn said...

biasela, waktu mgrib kan time nak bukak pose, sebab tu takde sape kat luar dah.

kalo waktu tak pose, mmg konpem ramai org kat luar sbb tak kisah pun bunyik azan ade ke takde..

so benda ni kene pupuk since kecik lg kene betul2 tegaskan dgn dorang waktu magrib balik umah, kalo parents jenis tak pedulik so budak tu pun akan follow jugak..huhu

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

haha..btol kata2 entry ko tu..aku setuju...

CikPuan Fara said...

bagus ah bro konye entry ni.. kalau waktu biasa haram amik kisah tang azan tu.. huhuhu

ZORA said...

btol jugak....:)

mykhalis said...

yang paling best, kalau terlambat bukak puasa seminit dua rasa cam wat dosa besar je..hehe

nazirah said...

hahaha setuju sgt weyh mmg pun. cenggitu . lumrah alam la katakan huhu

Finaz Jaafar said...

semua alert pasal waktu maghrib sebab nak teguk air laju2 !! haha

grOundnUt said...

a'ah...tak terpikir la plak kan..tambah² kalau yag tuang solat 5 waktu macam aku ni..sah² la hafal solat maghrib je..LOL~

Miss Tira said...

Hehehe, bulan Ramadhan je baru laa tahu bertapa pentingnya azan Maghrib. Aiyaiyai..

PinKy MoMMa said...

hehehehe kat sini kul 7, budak2 kelam kabut balik umah :)
dah nak masuk waktu berbuka huhu..

siti kektus said...

haha.

adik aku pon hafal waktu mgrib ni.. :)