CONTEST 3.0 - RAIH RM160 KUTUK DAN KRITIK BLOG ABDUL FARIQUE | impianku dalam mimpiku

Friday, August 5, 2011

CONTEST 3.0 - RAIH RM160 KUTUK DAN KRITIK BLOG ABDUL FARIQUE

Assalamualaikum....

CONTEST.... wah mr. Abdul Farique wat contest la... blog beliau adalah antara blog yang tersenarai dalam bloglist aku bagi kategori blog SEO... sebab aku perhatikan entry2 dalam blog beliau ne adalah berteraskan info2 untuk meningkat kan traffik je. hehehe :)

ok... aku nak startt kutuk n kritik ni....

1) berkaitan header....

nak join klik SINI


aku rase, blog ko ne yang entry nye berteraskan info2 terkini... better guna header yang lebih matured la. ne aku nengok cam budak2 jerk.. hehe... dulu mase awal2 aku jengok blog ko ne, aku sangka ni blog budak sekolah yang baru berjinak2 dalam dunia blog.. tapi xsangka ko sekarang ni adalh kategori blogger otai gak kn :)

2) Berkaitan widget2

aku rase dulu blog ko ne lagi banyak widget2 tambahan kat side bar ko tu kan. tapi sekarang aku nengok macam dah berkurang siket la.. ok lah.. blog ko pon dah xberat sangat pon cam dulu untuk loading...

3) jangan terlampau utamakan entry SEO....

Aku ngaku ar, sebenarnye aku ne xsuka sangat blog yang terlampau utamakan entry seo ni.. sebab golongan yang cam ni akan utamakan traffic jerk... die xkn berkomunikasi dengan blogger lain... so aku harap ko xkategori cam tu yer.... memang betol traffic tu penting, tapi aku harap ko rajin2kan la wat entry or bercomunication dengan blogger2 lain.. aku tau memang xbanyak traffik yang dapat dari blogger lain berbanding cik anon yang search kt google tu kan.. tapi sekurang2 komuniti dalam dunia blog ne sentiasa erat :)

4) kombinasi color blog ko...

aku pon xtau nak bagi nasihat macam mane sebab kombinasi blog aku pon hancus.. tapi aku rase ko leh tanye kepada yang lebih expert mengenai dekorasi warna blog ni.. sebab aku perhatikan blog ko ne sebenarnye kedewasaan orserius, tapi ntahlah.... sory to say again la.. blog ko ni still nampak cam budak2 nye blog la. :)

5) entry menarik...

k la.. xkn nak kutk je kan.. kena nak puji siket... aku rase entry ko ne memang menarik sebab kebanyakkan entry ko ne xde la panjang meleret2 kan. so, aku pon rajin la nak bace.. ko pon selalu update entry kn ume kebelakangan ni aku perhatikan ko cam dh bz siket.. jarang update kan.. btw.. blog ko memang terbaek la... hehehe.. (bodek siket)

nak tag : LYA COLOURS

Sekian..


IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

12 comments:

cucu umie said...

semoga berjaya lah top..tpy kalo mcm gitu okay gakkan..same2 dpt manfaat and kita thu dekt mane kekurgn kita..

mahfudzah said...

aha.susah kot contest main ktuk2 ni..haha

puanbee said...

bab kritik laju je erkk..good luck top

Mrs Nury said...

macam best aje kritik2 orang ni kan :D

Tapi kritikan yang membina dan untuk kebaikan tak apa kot.. Cuma yang dikritik tu boleh terima dengan tak aje ;)

*Goodluck Top :)

Abdul Farique said...

wahhh top imagine nak join rupanya . huhu . thanks join ya . thanks meramaikan penyertaan ini :D nantikan keputusan esok lusa ni :)

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

good luck yew top... wah ektip join segmen skang ;)


Ramadhan datang tapi........

Lya Colours said...

woi bungek la kau. aku ni berhati mulia mana reti kutuk2 orang.wahahahahha pitam

siti kektus said...

dah bolah ganti mamat khalid kau ni. haha :p



gudluck weh. ^^

blog-tips-kurus said...

mesti dah nak tutup ni.. ;)

ikatankasihku said...

good luck, komen yang ikhlas selalu nyer menang...aminnnnn

ILA HonEyBuNNy said...

good luck....;-)

salam ziarah..

PinKy MoMMa said...

kritikan membina tak pe :)
harap pihak sana dpt menerimanya utk kebaikan bersama..