VIDEO BUDAK BIJAK : APAKAH IBU NEGARA ISRAEL? | impianku dalam mimpiku

Friday, October 21, 2011

VIDEO BUDAK BIJAK : APAKAH IBU NEGARA ISRAEL?

Assalamualaikum..

IBU NEGARA.... budak-budak zaman millenium sekarang ni memang semuanye bijak-bijak belaka kan.. dieorang akan cepat tangkap apa yang die belajar dan apa yang die lihat di depan mereka tu :)

Ko orang search je la kat youtube, banyak video pasal budak-budak bijak ni, tak kire la video tempatan atau pun video budak-budak oversea kan... ni aku nak share satu video ni :)



Bijak betol budak ni kan.. aku rase die ne bangsa arab kut.... banyak betol ibu negara kat dunia ni yang die tau kan.. ntah-ntah ari-ari bapak die ajar tentang sejarah dunia kat anak die tu kn :)


Yang aku respek giler bila bapak die tanye pasal ibu negara israel... hehe... dengan yakin budak tu cakap negara israel xde.. palestin ada la... hehe.. memang terbaik la.. bagus la bapak die dah didik dan beri penekanan pasal benda ni pada budak tu kan..

So kepada yang dah ada anak tu didik lah daripada kecil.. kerana budak-budak tu dibarat kan sebagai selembar kain putih.. kita yang mencorakkannye :)

Sekian....



IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

21 comments:

Anum said...

didikan ibu bapa sangat penting utk kehidupan anak2

ikatankasihku said...

alamak kat opis ni takde speakerla..malam2 nanti akak nak tengok...

cer tanyer anak akak, sape ketua menteri melaka..conform dia akan jawab..

"ayi ketam"

anamizu said...

alamak aiseh kt ofis xleh view u tube :(





luv,
cik ana

:: Mrs.Eady :: said...

terbaik!!

KAMIHIDUP said...

:)

nazirah said...

tu la bijak kan dia
didikan dan cara didikan
itu sgt penting ;)

LydSunshine said...

Comel sangat. Pastu behave plak tu. Cuba kalo anak sedara akak yg nak dirakam mcm ni. Jgnkan 3 minit, 30 saat mesti sibuk nak tgk gmbr dia sendiri. Anak org lubnan ni, sekampung dgn maher zain kot.

Lya Colours said...

ko jaga anak ko elok2 nanti top
boleh kita berbesan
hek!!

siti kektus said...

siapa lagi nak didik anak2 jadi lebih baik kalau bukan ibu bapa sendiri. ;)


nanti aku nak ajar anak aku kenal matawang setiap negara lah. mana tau kot2 dia boleh jadi gabenor bank negara ke kan. hehe ;)

dhiera said...

pandai la budak ni~
betapa pentingnya didikan awal dari ibu bapa kan?

Chuu Muqhlis said...

smlm tgk kt fb, dah la comel pandai pulak :D

Shaherah said...

budak ni awesome...

kocix! said...

gle la weh~~

aku sndri pon xtahu ibu ngare lain..

chii said...

alamek..chii pun x tau la apa nama ibunegara israel..adeih..

leh le geng ngn budak kecik tu kan :p

ikatankasihku said...

taufik, akak tag taufik yer, jom join GA

Aien Not Alien said...

dah tengok..hehe..

banyak tu budak tu tahu...last sekali dengan semangat cakap israel takde, palestin je ada..huhu..


budak tu makan kacang ke? kacang bijak... ^_^"

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

comelll sangat budak tu hehehe

btw ni ada entry istimewa utk you
http://www.bicaramakdara.com/2011/10/10-tukang-komen-pilihan.html

mykhalis said...

stuju bebeno..


sori lama tak ziarah

cucu umie said...

mmg terbaiklh..hehehe

Dr. Ben said...

bijak!

cikpjaz said...

Bijak la budak ni,
NO israel..huhu