TUTORIAL UNTUK UNFOLLOW SESUATU BLOG | impianku dalam mimpiku

Tuesday, October 11, 2011

TUTORIAL UNTUK UNFOLLOW SESUATU BLOG

Assalamualaikum..

UNFOLLOW... tadi aku ada terbaca entry kat blog KAK MIMI kita pasal gejala unfollow ni.. dah banyak kali dengar cerita pasal gejala sosial ni.. hehe. so, walaupun aktiviti ni xdigalakkan untuk dilakukan, tapi aku nak berkongsi ilmu kepada yang tak tau untuk melakukan aktiviti ini.. hehe :)

1. Ko orang masuk je dashboard ko orang dan cari button "MANAGE"


2. Pastu semua senarai blog yang ko orang follow akan keluar... dan ko orang cari la blog yang ko orang rasa nak unfollow tu .. contoh ny ko nak unfollow blog MAKCIK LYA COLOURS ni, ko orang klik je pada button "SETTINGS"tu.. hehe


3. Pastu aku rasa, akan keluar lak page yang ni... untuk mintak pengesahan dari ko orang..


4. Dan last sekali akan keluar page yang ni lak.. mula2 ko orang wat step 1 dan diikuti step 2 lak.. setellll....


Kat sini aku nak nasihat kan ko orang xpayah lah nak lakukan gejala unfollow ni kecuali sebab-sebab tertentu yang leh membawa kemudaratan... :) jadilah blogger yang enjoy dengan dunia blog ni.. :)

Sekian...


IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

16 comments:

dhiera said...

pernah unfollow blog orang sebab blog dia ada malware~

antzgirl said...

owhh.... akan di praktik kan :)

Adylia Qarissa said...

wah...nape nak unfollow......hukhukuk

tapi dkna pernah wat jugak..hahahaa...sebab blog tak update bertahun lamanya :D

Niena Pengembara Ilahi said...

sy pnah je unfollow blog org,bla rasa entry dia tu naik menyampah... unfollow je,tpi rasanya ada yg unfollow sy sbb mnyampah ngan entry sy hehe

Niena Pengembara Ilahi said...

sy pnah je unfollow blog org,bla rasa entry dia tu naik menyampah... unfollow je,tpi rasanya ada yg unfollow sy sbb mnyampah ngan entry sy hehe

hawiz said...

terbaik info..tq2

Bro ahmad said...

thank info..tapi tak akan gunakan hmm..

anamizu said...

oooo ceni eh??
esok2 mesti keyword
entry ni plg TOP! :P
aku takkan gune kot..hehe



luv,
cik ana

Chuu Muqhlis said...

ok ini sangat membantu, sekian xD

ikatankasihku said...

tak penah buat lagi..tq share info ni taufik :)

Ini Kisah Tia said...

selama berblog sampai skarang , baru satu blog terpaksa remove sebab effect dekat dashboard ..

kpah k-poh said...

pernah jugak unfollow sbb blog tu ada malware..( blog kpah pun dah beberapa kali kena malware)..pastu follow balik laaa...
org boleh tahu tak kalau kita unfollow mrk?

Lya Colours said...

ko jangan unfollow blog akuuu

Adzrien Shoppe said...

i follow..he..he.. ada la jugak unfollow.

nazirah said...

hahaha dah lama taw tapi tak pernah buat pun sebabnye kite da follow takkan nak unfollow balek kesian kot huhu tapi ape pun tanx for the tuto ni hee ;)

siti kektus said...

rajin kau buat research top. hehhee :p