BUDAK DILANGGAR. LANGSUNG TIADA HATI PERUT!!! | impianku dalam mimpiku

Monday, October 17, 2011

BUDAK DILANGGAR. LANGSUNG TIADA HATI PERUT!!!

Assalamualaikum....

MASYARAKAT.... tadi mase aku godek-godek facebook, aku terjumpe satu video yang cukup menyayat hati... aku xpasti la kejadian ni berlaku kat mane.. rasenye kat hong kong or china kut... video yang melibatkan seorang budak lelaki dilanggar sebuah van...



kejadian budak tu dilanggar bermula dari minit 1:10....


video ini menunjukkan, seorang budak lelaki sedang berjalan-jalan di sebuah pasar... may be mak bapak budak ni tak perasan kut anak die ni g merayau ke tempat lain....

Pastu dalam video ne cukup jelas menunjukkan sebuah van yang melanggar budak ni.. dan tayar depan dan belakang ni gilis budak ne ni.. tapi, nape pemandu van tu tidak berhenti ye.. dah jelas2 dia wat salah..

Tapi yang wat aku lagi pelik, nape orang ramai yang lalu lalang kat sekeliling budak tu wat tak tau je ye.. sampai ada sebiji lori lagi yang lalu kat situ gilis budak tu lagi sekali...

Then, ada seorang pompuan tu g kat budak tu... die cume alih kan budak tu kat tepi jalan dan blah.. cam tu je.. tak kan langsung xde hati perot masyarakat die orang ne ek..

Dan last sekali, aku rase mak budak tu sendiri yang angkat budak tu bawak ke hospital... aku pon xpasti sama ada masa tu budak lelaki tu dah mati atau pun nyawa-nyawa ikan lagi..


Sungguh tragis la kejadian ini.. hope masyarakat malaysia tiadalah sifat seperti binatang cam dieorang ni ek... sifat kemanusian tu msti ada dalam diri ni.. :(

Sekian...


IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

24 comments:

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

gilerrrrrr kejammmmm!!!


aku terkedu tgk video nie...

Chuu Muqhlis said...

dasat giler., ingt ank ikan ke ape >.<
sume org bole buat donno je lak tuh

♥ Elin ♥ said...

video x leh tgk kena block1

dhiera said...

dorang ni selfish!!

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

x berani nk tgk video tu ..

Ahmad Haziq Azlan said...

cara dia cakap tu macam hong kong je

Ahmad Haziq Azlan said...

tak sanggup tengok habis,,,,lunyai dah budak tu masa perempuan tu angkat tolak tepi.siap terlipat lagi.dah la idop lagi

puanbee said...

kesian budak tu ..orang zaman sekarang ni jahat tk de hati dan perut ..

syafiqakarim said...

bapak ah.haramjadahkejam

Pia said...

"astaga...apa lah punya masyarakat kat situ..semuanya buta!...pengajaran juga utk mak2 kalau pegi mana2 pegang ank jgn lepas!.."

diana said...

macam langgar ayam je kan??
tak nak tengok..
takut!
heheh

Cik Bambam said...

jahat betol!!! grrrrrrrr~!!!

ikatankasihku said...

akak tengok sambil tutup mulut...aduh binatang pon tau erti kecian..
gile babis orang macam ni semua!!!

Ezad Skytech said...

bukannya nak tolong angkat...lalu..lepas tu blah macam tu je...

ct odah said...

eeenak mngs aku tgk....ape jnis mnusia dorg ni...bdoh btol...

Shaherah said...

nasib cerita.. shera tak berani nak bukak.. jadi shera dapat bayangkan..

schaze zainn said...

manusia dah hilang belas kasihan..huhu

Liza @ Adzriel AB said...

sedih..hilang rasa kemanusiaan. tersiksa budak tu. rasa nak menangis pun ada, teringat kesakitan yg dia rasa.

Anonymous said...

kejadian ni berlaku kt china.. semlm da masuk berita.. sgt2 kejam.. kenderaan pertama yg lggr xpasti objek yg dia lggr, bknnye dia nk bhenti trus gak lggr ngan tayar blkg lg.. pastu ade lg 18 org yg lalu lalang hanya pandang n blah mcm tu je.. smpi la dia kene lggr kali ke dua.. then ade sorg pengutip sampah lalu n alih budak tu ketepi n cmpk mcm angkt smph je.. mmg syiall betul.. parents budak tu bukak kedai kt pasar tu so anak dia mmg da biasa kt situ.. budak tu tenat n dibawa ke hospital, skrg ni xtau la masih bernyawa atau x.. n pemandu kedua2 kenderaan da ditahan utk siasatan.. hope dpt blsn setimpal..

Shaherah said...
This comment has been removed by the author.
Shaherah said...

akhir nyer.. shera berani tengok video tu.. tapi dah macam terakam dalam kepala otak..

sakit sangat.. orang2 semua leh wat x tahu jek kan dalam video tu..

ape yg shera baca.. undang2 kat negara ni kalau ada eksiden mcm ni.. siapa tolong.. dia kena dakwa.. lagi2 orang yg eksiden tu mati.. lagi lar kena dakwa.. sebab tu lar agak nyer.. orang2 kat situ buat tak tahu jek..

sebab tak nak kena dakwa ngan undang2 kat negara tu..

alahai..

Adzrien Shoppe said...

tadi kak liza nampak ada masuk berita TV3 tapi tengok dah hujung pun. nampak macam masuk hospital. tak pasti condition. driver tu kalut call parent nak kowtim luar. takut masuk penjara. kalau rajin, buatlah entry susulan. kak liza tak ada idea nak cari sumber. kalau buat, roger kak liza tau.

chii said...

takde lagi sifat perikemanusiaan dlm diri org yg sekadar lalu dan pandang tu..

rasa mcm nak jerit n lempang je org yg tgk tu..kalo ayam xpe la..ni budak kecik...haishhh...

YaYa said...

kesiannya..