VIDEO TRAGIS SEORANG IBU MENDERA ANAK NYA | impianku dalam mimpiku

Wednesday, May 9, 2012

VIDEO TRAGIS SEORANG IBU MENDERA ANAK NYA


Assalamualaikum..

DERA ANAK.. Satu berita yang menggemparkan rakyat malaysia telah tersebar ke di laman-laman sosial dan blog-blog...

Memang sungguh menyayat hati... nak kata berperangai binatang pon ada.. inilah dinamakan manusia bertopengkan syaitannnnnnn...

sumber google :)

Apa yang dapat diperoleh dari video ini, wanita @ ibu kepada budak tu bernama dira... memang betol kejam la makhluk ni... bukan sahaja die memukul budak tu ngan bantal, malahan ngan tangan dan kaki pon ada untuk die melepaskan geram die tu..




tujuan aku berkongsi video ini adalah bukan untuk mengaibkan sesiapa.. ini hanya untuk dijadikan teladan supaya kita yang lain ini berasa insaf dan berfikir dengan waras sebelum melakukan sesuatu..

ada yang mengatakan video ini adalah video lama.. tak kisah lah video lama ke video baru, kita sebagai manusia perlulah amek teladan dari video ini kan.. dan ada juga yang mengata kan pompuan ni pon sudah dijatuhkan hukuman oleh mahkamah...

Diharapkan pompuan durjana itu dapat menerima balasan yang setimpal.. memang pepatah mengatakan "syurga dibawah tapak kaki ibu".... tapi jangan salahkan budak itu bila dah besar anti die lak menjadi seorang yang pendendam terhadap ibunya sendiri...

Astaghfirullahal'azim...

Sekian...


IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

12 comments:

Azmira Yusof said...

Ya Allah Kejamnye si ibu !

kenapa nak lepas geram kt anak dia

Syafiqah Othman said...

tadi tengok berita pon geram ..nak tgok vid kat sini tak sanggup.. smoga Allah membalas prbuatn mpuan tu..gram sgt..

Adylia Qarissa said...

Kes mei 2011, pokis cakap mak dia mental dan skrg dikenakan hukuman penjara 18bln. Yg merakam video tu tuk bukti kay polis kes dera anak nie. Budak yg rakam tu pernah kene pukul sbb tegur perbuatan si ibu.
Untuk selamatkan anak kecik tu, rakaman dibuat sbg bukti tuk sabitkan kesalaham. Info pdrm.

Adylia Qarissa said...

Alamak, byk lak salah ejaan hehehee paham2 kan je ayat diatas tu yea ;-)

cik pha said...

aku tak sampai hati nk tekan link tu..sebab aku rasa macam sedih jer nk

:: Mrs.Eady :: said...

kesina sgt..tapi kiter pun tak tahu cerita sebenar kan kenapa mak tu jadi mcm tu.. :(

semoga anak itu sihat la kini.

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

aku xsanggup nak tgk video tu smpai habis... sebab bila nengok budak tu menangis.. aku yg terasa sakitnya..aku plak yg nangis...

LydSunshine said...

Sian budak tu.

Pen Biru said...

sy hny tgok sehingga 1 minit pertama je..lain2.dh tak mampu nak teruskan..

aizamia3 said...

kat sini ada penjelasan pasa video klip tu.. baca dan kita boleh faham hal yang sebenar..

http://www.hazrey.com/2012/05/850-video-dera-anak-kesimpulan-aku.html

Bitt (double IS) said...

uwaaaaaaaaaaaaa kejam..kejam kejammm....ehh jup nk baca link atas tu jup ;)

Ezad Skytech said...

serius..mmg kejam...apa la yg budak kecik tu tahu sampai dipukul sebegitu rupa...