ORANG PEREMPUAN TAK SUKA MINUM KOPI? | impianku dalam mimpiku

Tuesday, May 15, 2012

ORANG PEREMPUAN TAK SUKA MINUM KOPI?



Assalamualaikum...

KOPI... Kopi adalah minuman yang dicampurkan dengan air panas yang disedia daripada benih panggang. biasanya dipanggil dengan biji kopi.. Disebabkan kandungan kafeinnya, kopi mempunyai kesan peransang pada manusia. (Wikipedia)

Aku nak tanye ko orang lah.. betulkah kebanyakkan orang perempuan ni memang xsuka n benci dengan rasa n keharuman bau kopi tu...? kebanyakkan nye perempuan yang muda mudi ni la kan...


sumber google :)


Kenapa leh jadi cam ni ek.. ak pernah gak terjumpa, ada pompuan kalau terbau je bau kopi pon leh rasa loya nak muntah... hehe..

Nak kata kopi ne bau busuk xde pulak.. kopi ne pon kadang2 leh wat membuka selera kita kan.. xpun minum petang2 sambil cicah ngan biskut mary.. layannnn.. hehe

tapi kalau minum kopi kat old town aku nengok sume relaks je... perempuan lagi ramai kut.. hehe

Aku ada siket info ni pasal pompuan dan kopi... xtau la kesahihan fakta ni cam ne kan... "minum kopi boleh mengecilkan payudara perempuan" (SUMBER) ... haha... so, sape yang besar gedabak tu leh la minum kopi ari2 kan.. hehe

Tapi aku rasa xsemua perempuan benci kepada kopi ... ada yang jenis sampai ketagih pon ada.. yang penting ikutlah selera masing2 selagi tidak memudaratkan.. :)

Sekian...


IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

18 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

akak suka kopi!!!perrgghh..kalo minum ptg2 dgn goreng pisang terbaekkkkk la!

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

hmmm..kopi erk... kalau mak aku yg bancuh wat kopi.. aku minum je..

tapi kalau kat tempat lain.. mmg xde makna laa nak minum kopi..

hmm aku xpenah dgr plak pasal org pompuan xsuka bau/minum kopi ni...

mizzkechique said...

aku peminat kopi..tp jrg minum..

DAIRI SEDETIK LEBIH said...

Hiii!!! Farisha datang melawat blog awak. Nak jemput kamu sertai segmen Farisha --> http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2012/05/segmen-blogwalking-follower-diari.html

Tentang Kita said...

saya suka kopi.....sebab bau dia mmg harum...best klu dpt cicah ngan roti panas...

Pen Biru said...

sy suka kopi..lagi2 kopi o..

Anum said...

saya suka kopi, tp kalau minum selalu boleh sakit kepala

LydSunshine said...

Tak semua pompuan tak suka kopi. Ex Housemate akak dulu mmg addicted to coffee. Cuma akak je yg tak berapa suka. Tapi takde la sampai loya nak muntah mcm kawan awk tu. Yang akak perasan, kalo minum nescafe, mesti akak pening2.

Lya Colours said...

aku suka nescafe je. coffee, sometimes. tapi kalau ko belanja, aku on je !!!

aizamia3 said...

fuh.. kalau dapat ketagih.. nak pulak dapat bau kopi yang belum dibancuh.. boleh ketagih.. masa preggy lagi teruk, nak menghidu je kejenya.. hahaha..

Chuu Muqhlis said...

kopi pure x suke sgt., tp bau kopi bole trime hahaha.,

afiqazizan said...

Saya suka minum kopi..lagi2 time pagi selalu minum..komen takde kena mengena ni dengan tajuk..hehe.

With Julia said...

Coffee pleaseeee....
ehehhe well as we know not all girl like a coffee...mcm guys juga kan x semua yg sukakan coffee...but for me...coffee ada mengandungi kafein...so x elok sgt diamalkan setiap ari dan setiap masa...so fresh juice without sugar or air mineral is the best medicine for our health...:)

nazirah said...

eh aku suke je kopi.. kalau nak pilih antara teh dan kopi..i lOike kopi more yeahhh ;)

siti kektus said...

Aku rilek je minum kopi bapak aku. Da la pahit sket, tp masih rasa enak woo.

Mierah Halim said...

sedap kot..rugi sape tak minum..

armouris said...

kalau suka kopi, mesti akan suka minum kopi nanas

cik tiEra said...

xpnh dgr plak psl tu....sy suke minum.ibu sy suke.adik pempuan sy suke...hikhik
minum kopi pns2,bau kopi tu lg...perghhhh:D