MUTIARA KATA - BEZA PENDAPAT GOLONGAN MUDA DAN GOLONGAN TUA | impianku dalam mimpiku

Friday, May 18, 2012

MUTIARA KATA - BEZA PENDAPAT GOLONGAN MUDA DAN GOLONGAN TUA


Assalamualaikum...

MUTIARA KATA...

Gambar Hiasan

--------------------------------------------------------------

Kesilapan Golongan Muda Adalah Berpendapat Yang Kebijaksanaan Itu Tidak Memerlukan Pengalaman...

Manakala....

Kesilapan Golongan Tua Adalah Berpendapat Yang Pengalaman Itu Tidak Memerlukan Kebijaksanaan...

Renung-renungkanlah...


Kata-kata dari (George Bernard Shaw - seorang novelis, aktivis Inggeris)

--------------------------------------------------------------

Sekian.....


IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

12 comments:

nabilah_2908 said...

hrumm..kena campurkan kedua2nya.... pengalaman dan juga kebijaksanaan... baru cantik... (^_^)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

yg tu normal sgt dlm life nie..

lagi suka kalau kita gabungkan pendapat yg muda..dan yg tua..

grOundnUt said...

Eh betul tu bro..stuju sangat..dalam life zaman sekarang ni dah bermacam² pendapat aku dgr..^^

Nazayiena said...

Dua2 pendapat sama betul...

afiqazizan said...

Betul tu..kena balance kan antara pengalaman dan kebijaksanaan..:)

Azmira Yusof said...

kdg2 , kata2 org tua tuh ,lebih bepengalaman

mcm mak n ayah kite . wink2 . diorg belajar dr mak n ayah diorg tuk besarkan kite:)

chii said...

kedua-duanya perlu ada dan seiring..
sama juga seperti ilmu dan amal =)

Fyqa said...

lebih kurang je dua2..

Chuu Muqhlis said...

dua2 pon same penting, aku rase laaa

Adylia Qarissa said...

Masinga2 punyai pendapat sendiri. Kena pandai menilai antara yang terbaik dari yang terbaik

LydSunshine said...

pengalaman perlu disokong oleh kebijaksanaan dan kebijaksanaan juga perlu disokong oleh pengalaman. Kalo banyak pengalaman je, tapi tak tau nak fikir benda tu betul atau salah, nanti tak ke akan keep doing the same mistake je. Betul tak?

aizamia3 said...

takde yang lama tiadalah yang baru tapi tak bermakna yang lama itu tak berguna dan yang baru itu tak dpedulikan.. ;)