BILA ANDA POTONG KUKU KAKI DAN KUKU TANGAN? | impianku dalam mimpiku

Tuesday, April 17, 2012

BILA ANDA POTONG KUKU KAKI DAN KUKU TANGAN?



Assalamualaikum...

POTONG KUKU... kita diwajibkan untuk menjaga kebersihan diri.. antara kebersihan yang perlu dijaga pada diri kita adalah mengenai kuku...

Selalu kita dengar sunnah untuk memotong kuku kita adalah pada hari jumaat.. kadang2 sudah menjadi habit, bile hari jumaat je kita nak potong kuku kan, xkira la kuku dh nampak panjang ke x.. hehe

sumber google :)



Tapi yang ingin aku persoal kan kat sini adalah... adakah jika ko orang potong kuku kat tangan ko orang, ko orang akan potong kuku kaki ko orang sekali...

Aku cnfirm la, xsemua orang akan potong kuku masing2 secara berpakej...

sebab ada yang jenis potong kuku mase berada kat office atau pun kt tempat kerja kn... xkn yang dah smart2 ngan pakai kasut serta berstokin sanggup bukak kasut n stokin ko orang tu semata-mata nak potong kuku.. haha :)

Lagi satu aku dah lama perhatikan, kuku tangan lebih cepat panjang dari kuku kaki kita.. xtau lah betol ke x pemerhatian ak ni.. :)

Ko orang lak cam mane ye?..

Sekian..



IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

22 comments:

nur anis said...

kuku tangan memang cepat panjang...

Anum said...

betul
pemerhatian anum pun sama

Ahmad Haziq Azlan said...

kuku tangan panjang 4 kali lebih pantas berbanding kuku kaki.
awok potong kuku asal nampak panjng je terus potong.

si robot comel said...

aah,kuku tangan cept panjang dari kuku kaki.

:: Mrs.Eady :: said...

asal potong kuku jek kuku belah kiri jadi buruk sb tak pandai pegang ketip kuku belah kanan!ciss..

MamaEma said...

a'ah betullah...
kuku tangan cepat panjang dari kaki..

Syafiqah Othman said...

yaa..btol tu..kuku tangan lagi cepat panjang dari kaki ...

mizzkechique said...

ye, kuku tgn lbh cpt panjang.. haishh..

Lya Colours said...

alamak kuku jari da panjang
ok nak p potong skrg bye

Ca Cik Duyung said...

memang kuku kaki lambat panjang..kadang2 potong kuku tangan, nak potong kuku kaki xpanjang pon..hehe..so, kuku kaki akan dipotong lewat sikit.

LydSunshine said...

Betul sekali pemerhatianmu itu taufiq. Kuku kaki lambat skit panjang. Allah tau hamba2nya akan jadi penat nak potong kuku kaki kerap2 kalau panjangnya sama dengan kuku tangan.

Ini Kisah Tia said...

tak suka kuku panjang ...

nazirah said...

HAHAHA kalau ikut aku sekali pakej , da alang2 ketip kan ngee ;)

Mierah Halim said...

2 in 1.. senang kerja. Even kuku kaki tak berapa panjang still nak ketip jugak.

Ezad Skytech said...

haha..aq suka buat pakej...dua2 sekali..tapi bukan kat office la..kat rumah...haha...

> haa..kuku tangan mmg lebih cpt panjang dari kuku kaki...hee~

With Julia said...

betul2...mmg kuku jari tgn cpt pjg dari kuku kaki..ehehhe ;)

Adylia Qarissa said...

2-3 kali potong kuku tangan baru sekali potong kuku kakiku ;p

shark said...

shark potong secara pakej:)
alang2 nk potong biar potong semua:)
kesian kuku kaki nnti:p

Aien Alien said...

kuku tangan seminggu sekali, kuku kaki dua atau tiga minggu sekali sebab kuku tangan cepat memanjang dari kuku kaki... :D

bulan bintang said...

kuku tangan lagi cepat panjang dari kaki.. so rajin2 lah potong kuku tangan ye.. jangan bela syaitan.. ;D

cik tiEra said...

yup.kuku tangan lebih cpt pnjg berbanding kuku kaki.sbb tu kebanyakan org xkn potong kuku secara pakej kowt.yelah,kuku tangan da pnjg,tp kuku kaki blom lg:)

siti kektus said...

kuku tgn lagi aktif kot dari kuku kaki. tu yg cepat bebenar panjangnya. hihihi :)