TABIAT SUKA GIGIT STRAW / LIDI SELEPAS MAKAN / MINUM | impianku dalam mimpiku

Tuesday, April 10, 2012

TABIAT SUKA GIGIT STRAW / LIDI SELEPAS MAKAN / MINUM



Assalamualaikum...

STRAW / LIDI.... setiap orang ada mempunyai tabiat sendiri kan.. cam ne dengan satu tabiat ni ... adakah tabiat ini suatu yang menjengkelkan atau pun sudah menjadi kebiasaan.. :)

Tabiat yang dimaksudkan ialah suka menggigit straw atau lidi ataupun benda2 yang seangkatan dengan nye... adakah ko orang, rakan-rakan, jiran, sedara mara atau pon sesiapa yang dikenali ada terlibat dalam gejala ini .. hehe :)

gambar hiasan je.. hahaha


Pasal gigit straw tu aku rase memang ramai giler yang menceburinya kan... ada org kata bila gigit straw tu baru nikmat minum air tu datang menyerap dalam sanubari.. hehe.. lagi satu bile dah gigit straw tu, org len pon xsanggup untuk mintak air tersebut.. so, penjimatan serta kedekutan akan berlaku :)

Tang lidi tu maksud ak bukan lidi penyapu ek.. disini bermaksud adalah lidi sate.. aku rase benda adalah kebiasaan je kut.. lidi sate boleh dijadikan pengganti kepada pencungkil gigi...

Lagi satu yang aku nak ketengah kan ialah tabiat suka gigit batang gula loli pop.. haha.. tu habit aku.. pas makan gula lolipop tu, aku suka gigit batang beliau sampai lunyai.. bila gigi dah lenguh baru aku buang... hahaha

Ko orang lak cam mane?...

Sekian...


IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

25 comments:

Anum said...

hehehe
anum x suka gigit apa2 :)

:: Mrs.Eady :: said...

gigit batang lolipop tu ye dik!!mmg nikmat..hahahaah....

shark said...

hahah
kadang2 ada gak shark wat bnda2 cmnie kt straw tue..
tp bukan slalu ler..
hehe
kata tabiat kn:)

saffiya_aleesya @ echa said...

setakat ni xde lagi tabiat2 macam ni ;-)

LidiaSuraya said...

Suka geget straw... X perasan pun.. Padal laa i minum x de org nk share.. Yesss penjimatan... Hahaha

Salam kenal
Singgah n follow u ok

Lizzie Yasmin said...

kALAU tgk orang gigit mula rasa geli, tp bila sendiri gigit tak sedar benda tue geli.. hahaha

nabilah_2908 said...

errr...tak suka buat semua perkara di atas... heeee... (^_^)

LydSunshine said...

Akak pun suka gigit batang lolipop tu. Tapi tak la sampai lunyai. Yang straw plak, akak tak suka gigit sbb nanti straw bocor kat hujung, air susah nak minum.

Lya Colours said...

xdo bondo len ekau nak gigit.haha

Masz Sidek said...

hehehe... yg lolipop tu memang betul... pernah buat...

Singgah sini dr link blog Mak dara....
http://masrinasidek.blogspot.com/

Alin Marlini said...

semua tak suka..hehehe

Shaherah said...

gigit straw.. yes..

gigit batang lolipop tu pun ye.. haha mmg sampai lunyai.. sampai lenguh.. and satu lagi..

lidi sate tu tak gigit.. haha.. x ske.. sbb rase mcm x sedap..

Emma said...

Yuhuuuuuu Emma singgah sini dari blog mak dara =)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

akak suka gigit tulang ikan je..kalau pas mkn ikan lah..suka meratah tulang sedappp

MyNameisAimii said...

Hahaa suka entry nihh. Sebab my daughter & my husband suka gigit straw kalau minum air! :D

*Salam perkenalan :) Follow sini dr segmen Mak Dara!

girang [dot] taemin said...

dr blOg Mak Dara :D

Zurina Hj.Zainal said...

dalam perkenalan...

❤ cik ieYra ❤ said...

terjah + follow sini .
dtg dri segmen mak dara :)

Nor Nadiah said...

hik hik..sama dgn nad perangai..habih lunyai straw kalo dpt gigit..:D

yeah come from Bicara Mak Dara : Ini Link Saya.. Sila Promote!

Tengok anak nad jom..:)

http://www.nornadiah.com/2012/04/joeybaby-sugar-glider-kelihatan-30.html

Chuu Muqhlis said...

apeke pelik gigit lidi sate hahaha

Ini Kisah Tia said...

haha .. yep! memasing ada tabiat sendiri .. sama macam eden .. takleh share ah kan .. malu seh ..

Azura Mendezz said...

Yes..gigit btg lolipop..
entah apa la yg heaven sgt..
tp layan gile!Hehe!

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

tu namenye gigi ko tu mmg gg besi ar top.. abes sume ko nak gigit. heheheh :p

Tak sabar nak pegi kursus kawen minggu depan!!!! <3

MamaEma said...

tak gigit pun..

chii said...

batang lolipop ngn straw tu..mmg chii ngaku..huhuhu..kalo x gigit pun..mmg straw tu akan chii buat main2..ahah..