BILA MEJA OFFICE BERSEPAH-SEPAH | impianku dalam mimpiku

Tuesday, February 21, 2012

BILA MEJA OFFICE BERSEPAH-SEPAH

Assalamualaikum...

MEJA OFFICE.... kalau ko orang kerja ofice, mesti ada meja sendiri kan... so,meja tu lah menjadi tanggungjawab ko orang untuk menjaga nye...

Dari segi susun atur, pengurusan dan dekorasinye... memang seronok kalau ada meja sendiri.. ada siket hak privacy kan.. so orang lain xbleh kacau...

kat sini cuma aku nak tanye siket je la... ape yang terpikir dalam kepala otak orang lain bile ternampak meja seseorang pekerja tu bersepah ek... kita fokus kepada lelaki dan perempuan je la ye.. hehe :)

-------------------------------------------------------------------



Bila Meja Lelaki Bersepah-sepah....

Wah rajin betul die ni kan.. mesti bos banyak beri keje kat die kan.. maklumlah die kan bijak.. kerja die sume memuaskan hati bos.. sebab tu die kalau boleh semua benda die nak siapkan cepat-cepat.. tu yang bersepah meja die ngan sume fail-fail tu...

-------------------------------------------------------------------

Bila Meja Perempuan Bersepah-sepah....

Eh, ni perempuan ke jantan nye meja ni... bersepah giler... mesti perempuan ni tak reti jaga kebersihan tu yang tempat die tunggang langgang .. nak kata wat keje, tu ha berlambak-lambak lagi fail atas meja tu... ntah bile nak siap agaknye tak tau la kan...

-------------------------------------------------------------------

tu ha die... entry ni cam nampak diskriminikasi gender jer..... xtau la betul ke x benda ni yang dipikir kan oleh orang yang melihatnye kn... ko orang lak cm ne...hehe

Sekian...


IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

21 comments:

ikatankasihku said...

Selalu pandangan yg buruk semestinya pd yg perempuan shj, nasib baik perempuan ramai yg tau jaga kebersihan n kemas orgnyer..macam saya :) hihihi

mizzkechique said...

btl la tu.. suke sgt diskriminasi kt pempuan.. bl bila meja kemas je, kata "dh xde keje lettew, mentenet je".. demmm...

Azizah a.k.a N.a.z said...

hahaha..
meja bersepah tak semestinya sebab banyak keje atau bagus sgt dik atau rajin giler.. Bagi akak meja cam tu lagi la tak boleh buat keje.. Walau cam ne byk keje pun, meja kena kemas, susun dokumen ikut prioriti.. Amalkan 5S.. meja keje melambangkan kualiti keje kita jugak..

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

selalunya klu meja nmpk kemas.. mesti org kata xbyk keje... huhu... salah tuuu... meja kemas sbb mata ni xsuka tgk benda yg berserabut.. camne nk hasilkn kerja yg baik klu meja nmpk serabut kn.. hehe

*atas meja aku byk cokelattt kitkat.. hehe

Ahmad Haziq Azlan said...

foto meja sendiri ke tu
hehehe

LydSunshine said...

takde jugak diskriminasi mcm tu, tak kira la tgk meja sape pun bersepah, mesti akan rasa mcm, perghhh... pemalasnya ko ni. hehe. kejam bukan?

KAMIHIDUP said...

meja bersihlah sylo. hahaha.

Nini D.. said...

meja makan kat umah akak ari2 bersepah..mcm2 item ada kat atas meja tu..bukan aje makanan...segala maknike kunci,topi,baju..

:: Mrs.Eady :: said...

hahahaa....akak suka meja bersepah!ntah kenape!

Lya Colours said...

sampai telefon pon macam tu gayanya, busy beno ke buat2 busy ni

Cik RoSs said...

Meja yang bersepah itu adalah seni.Hahahahaa....

Sesetengah orang dia rasa senang nak cari barang kalau bersepah.Tapi,pada akak susah kalau bersepah ni.Lagi semak!

Anum said...

sama la meja kita :)

♥ Elin ♥ said...

mja aku mmg kena sentiasa kemas! kalau x pengarah JPM bising kang.! :)

Pen Biru said...

aisey..mcm mej asy jer..cuma telepon tu jer, masih lagi ditempatnya..huhuh

Ezad Skytech said...

aq tak suka meja terlampau kemas...tak boleh nak fokus...haha..

With Julia said...

ehehhe suka gak skodeng meja org lain gak ehehhe ada mcm2 version...ahahhaha bila tgk meje sendiri...syahdu jek...ahahhaha :D

chii said...

x adil sungguh..ahaha..

mcm meja chii sendiri..mmg sgt bersepah..bukan bersepah apa..tp sebab byk sgt barang..kat situ lah ada tepon,printer,dan mcm2 khazanah lg..bos pun slalu dok meja chii :p

faridah nazurah said...

haha aku kalau buat keje memang meja akan agak bersepah.. so jgn tanya tu meja perempuan ke lelaki.. haha

dhiera said...

itu la kalau saya tak ada pemikiran yang sama. hehehe.
tapi baik perempuan atau lelaki esti terdetik 'dia ni tak reti mengemas ke apa? buat keje bersepah-sepah' hehehe

Ecah Ecot said...

sepah ke x sepah ke same jek..mmg xde keje..haha

Cik Bambam said...

meja CB ujung bulan jek bersepah.. ehehhehe