BEZA LELAKI DAN PEREMPUAN BILA DI KRITIK OLEH BOSS | impianku dalam mimpiku

Tuesday, February 14, 2012

BEZA LELAKI DAN PEREMPUAN BILA DI KRITIK OLEH BOSS

Assalamualaikum...

KRITIK.. setiap orang pasti pernah kena kritik kan.. jap... nak tanye ko orang lak.. ape beza kritik dengan kutuk ek.. haha.. terpulang la ko orang nk definisi die cm ne kan



kat sini aku nk bentang kan pasal kesan ape bila dikritik dengan bos..

-------------------------------------------------------------------------

Lelaki apabila dikritik oleh boss.......

akan berusaha untuk meningkatkan prestasi supaya dapat membuktikan kepada boss die bahawa die boleh buat dengan lebih baik... kiranya kritikan tu adalah sebagai semangat atau tonik untuk lebih maju ke hadapan.. hehe :)

-------------------------------------------------------------------------

Perempuan bila dikritik oleh boss...

Mula lah tarik muka 14... kadang leh sampai 1 bulan wat muka untuk tunjukkan protes die.. haha.. pastu kt belakang mulalah ngumpat sane sini kan.. boss pilih kasih lah, boss nampak salah die je la.. salah orang lain xnampak.. haha..

-------------------------------------------------------------------------

Bagi aku fakta ni xde la 100% betulkan.. maybe 51% perkara ni betul2 berlaku kan.. terpulang la kepada masing-masing untuk menilaikannya kan.. :)

Sekian...


IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

19 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

betul la kot..hahahhaa..

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

aku kalo kena kritik.. satu ari je duk diam2..

esok tu ok dah.. senyum cam biasa balik..

xde nak mengumpat2 sebab semua lelaki kat opis nie.. hahahaha~ so sesi mengumpat xde..

cheqna said...

betul la kot =)
hehehe
tapi tak semua la pompuan dan lelaki sebegitu =)

Anum said...

setuju

Alin Marlini said...

bila bos kritik..kritik balik dia..hahahhaa

ikatankasihku said...

tak semua pompuan kuat sentap tau..huhuhu

Mama Ema said...

aduh, terasa ni..

LydSunshine said...

Betul jugak kot. Heheh. Cuba ah bos tegur akak, pasti akan akak berusaha dan anggap teguran itu utk membaiki diri. Sebab akak ni lelaki. Heheh. Gurau je.

biela bell said...

amboi..seronok betul ngata kami naa..hahaa..tak semua wanita mcm tu.ada yg ambik positif..dan tak sume laki jugak boleh positif..kdg2 ada jugak yg emo bila kena kritik dgn bos..kan3..haaaa..;p

mizzkechique said...

ada benarnya ada yg tdk.. bergantung kpd mcm mn seseorg tu kwl emosi.. :)

Puan Kutu said...

kutuk tu slebih kepada benda yg negatif kot.tp klu kritik mungkin sesuatu yg membina..sebenarnya dua perkataan nie lebih kurang jer,tp kritik lebih baik dr kutuk..:)

ini diskriminasi namanya.pada sy jantina bukanlah faktor sbb setiap individu ada cara berbeza untuk terima kritikan dan teguran.laki dan perempuan sama jer.cuma perempuan tu mungkinlah emosinya lebih sikit sbb mmg sudah dicipta sedemikian rupa..haha

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

bergantung pd individu kot akak rs..lelaki ada gak jenis cepat sentapp

dhiera said...

tak jugak~
bukan semua perempuan handle problem macam tu. dan ramai jugak yang mabil kritikan atau teguran sebagai satu yang positif. sebab orang kritik makna ye dia concern pasal kite babe~ sebab tu dia betulkan kita.
kalau orang tak kesah pasal kite buat apa dia nak kritik kite kan?

perempuan ni ada pelbagai ragam. yang pasti cara setiap orang handle problem berbeza-beza taw~ hehe

Lea Isnawi said...

pompuan cepat sensitip

hehehe

Ca Cik Duyung said...

pompuan tu la payahnye..kena cuit sikit, bukan sikit2 melentingnya...hehe... :p

Ezad Skytech said...

rasanya lelaki pun ada jenis yg tak boleh dikritik ni...mula la nak melenting...mogok...tapi tak semua la kan...haha~

Jobless Girl said...

Hahah betul juga..

Ahmad Haziq Azlan said...

perempuan tacing lebih

Crossleyhssk said...

Hahah betul juga..