PERSEPSI BILA KELUAR MAKAN DENGAN BOSS | impianku dalam mimpiku

Wednesday, February 15, 2012

PERSEPSI BILA KELUAR MAKAN DENGAN BOSS

Assalamualaikum...

KELUAR MAKAN DENGAN BOSS.... selama korang bekerja di sesuatu tempat tu, ko orang pernah x keluar makan berdua dengan bos ko orang... haha.. cnfirm pernah kn.. lagi2 kalau jenis company kecik :)

Tapi bagaimana pula tanggapan staff lain terhadap keadaan ini ek.. adakah positif.. ataupun negatif...

Biasalah, nak bagi contoh positif memang susah .. so, aku leh bagi contoh negatif je la yerk..hahaha..



-------------------------------------------------------------------------

Bila lelaki keluar makan berdua dengan boss (lelaki)....

Orang lain akan menganggap xlama lagi confirm la naik pangkat ... baik ngan boss la kata kan... bahasa lebih budiman bodek.. mesti boss nampak benda yang baik je kat die :) gaji pon makin lama makin up la... leh main peranan yang penting dalam company...

-------------------------------------------------------------------------

Bila perempuan keluar makan berdua dengan boss (lelaki)....

Orang beranggapan mesti die ade pape hubungan sulit dengan boss die... bahasa lebih budiman adalah skandalas... ye la.. confirm sume benda anti boss die payung .. kerja pon senang... semua boleh berjalan dengan lancar.. poket pon leh penuh..

-------------------------------------------------------------------------


seperti biasa.. ape yang diketengahkan ni belom tentu betol kan... terpulang kepada niat masing2 kan.. ikhlas atau tidak...

kepada yang dah masuk alam pekerjaan mesti pernah mengalaminya ... biasa la.. mulut orang mane leh tutup .. yang penting kita pandai bawak diri .. :)

Sekian...




IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

12 comments:

Anum said...

biasa la mulut org nie susah nak tutup

LydSunshine said...

Tapi tak dinafikan kadang2 mmg betul pun ada yang pergi makan dgn bos tu tujuannya nak naik pangkat atau pun scandalas. Cuma tak semua la.

Cik Bambam said...

bese lar top... kekadang mmg betul pon realitinya mcm gituh.. so far... CB x pernah lak kuar mkn berdua ngan bos.. kuar mkn ramai2 ada lar.. kami bangsa lain..dia xmo belanja makan.. keh keh keh

Lya Colours said...

boss, belanja la !!!!

Ca Cik Duyung said...

ca pernah kua ngn bos cina lelaki masa 1st day keje sbb masa tu ca blom ditunjuk kantin katne..kantin jauhhhhh..huhu

Ezad Skytech said...

entah la..mungkin ada yg macam tu...tapi rasanya tak semua la kan...mulut orang mmg macam tu..susah nak tutup..asyik nampak yg negatifnya je..

dhiera said...

tak pernah keluar makan dengan bos. bos perempuan. selalu dia tapaw kan je~ hehehe

mykhalis said...

tapi bab bos laki ngan staff pompuan ni mmg susah nak pikir suci.. mmg terbayangkan skandal je..wahaha

Fyqa said...

laen mlut laen pndpat.

mcm2. haihh

nazirah said...

betul betul betul tapi kan tapi kan taufiq. aku pernah makan SEKALI je dengan bos isk isk..tu pun mkn ramai2 hee.. ade bos lebeh suke makan sorang2 dalam bilek je ngee ;)

Ahmad Haziq Azlan said...

penah makan dgn bos ke

chii said...

hari2 chii mkn ngan boss...g keje pun ngan boss..kadang2 tu..bercuti ngan boss skali..eehe