ORANG KURUS SAHAJA MINAT BERJOGGING? | impianku dalam mimpiku

Tuesday, March 20, 2012

ORANG KURUS SAHAJA MINAT BERJOGGING?

Assalamualaikum...

JOGGING.. minta maaf la.. ini bukan lah entry yang bersifat diskriminasi terhadap fizikal seseorang ye.. ini hanyalah dari pemerhatian aku je..

Apa tujuan kita berjoging... antaranye ialah untuk menjaga kesihatan kita supaya sntiasa sihat dan segar.. selain itu untuk mengekalkan stamina kita jugak.. ada jugak yang bersenam untuk menguruskan badan :)

sumber google :)

Ko orang selalu x g jogging? kalau ko orang g berjoging kat mana-mana kawasan riadah, ko orang perasan x, kebanyakkan yang berjoging ni adalah orang yang kurus-kurus je... aku lebih merujuk kepada golongan remaja la...

Mane pergi orang yang berbadan lebih berisi tu.. adakah dieorang ini kurang keyakinan untuk berhadapan dengan masyarakat untuk menjalankan aktiviti ini... Adakah bila dah kurus baru boleh berjoging di tempat awam? ( makcik2 or pakcik tua yang gemuk pon ramai, tapi dieorang ni join senam robik anjuran persatuan dieorang kut)

Ni tak, bile pergi mane2 je tempat beriadah, kebanyakan nye ialah insan2 yang memang sudah mempunyai bentuk badan yang solid.. kadang2 ada gak member yang berniat nk g jogging sebab nak cuci mata :)

Walauapa-apapun kita kena berfikiran positif.. mungkin sebab dieorang ni kerap melakukan senaman, tu yg bentuk badan die tu d'bomb je kan :) Pendapat ko orang cam mane? hehhe

Sekian...




IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

19 comments:

azam said...

orang berisi kalau jogging boleh effect lutut....itulah jarang berjogging....

kena senaman lain.....atau jogging atas alat senaman yg ada soft base

:: Mrs.Eady :: said...

dah lame tak jogging!adeess...

Lya Colours said...

aku suka jogging atas katil je. hahahahaaha

mizzkechique said...

aku dh lama x jogg.. huhuhu

Anum said...

anum suka jog baik utk kesihatan
fikiran positif

Mama Ema said...

tersa diri ini dah lama tak berjogging..

Puan Kutu said...

org berisi nie malas!(kata kt diri sendiri) sekian terima kasih.haha..

misz sheyla said...

HUISHHH..TAK JUGAK KOT...SELALU G KAT TITIWANGSA TU BANYAK GAK DAK2 BERISI JOGING...LAU TAK JOGING JUST JENJALAN AJE ....

miErah halim said...

sayang lemak la..hehe

Nini D.. said...

teman kalo jogging tu selalunya failed!!...
tapi kalo suh skipping 100x pon teman sanggup... :)

LydSunshine said...

Orang gemuk jogging dalam rumah je, lari setempat. Sebab malu nak berjogging kat tempat awal. Hehehe. Lama tak nampak Taufiq.

chii said...

org kurus je? chii x joging pun even da kurus..ehehe..

terpulang..tp chii ada je jumpa yg bdan berisi dok joging...mungkin taufiq x jumpa lg kot..eheh

Alia Rahmat said...

untuk dua tahun ni start tahun lepas, sekali je alia jogging. HAHA..

depends org lah.. tapi rasanya ramai yg memang hobi + release tension. lagipun untuk kesihatan kan.

Scarlett O'Hara said...

Org gemuk tak larat nak jogging kot?

Cik Bambam said...

org kurus suka berjoging.. org demok suka makan.. hahahha.. mcm ai.. =.='

Ezad Skytech said...

rasanya tak kot..ada je aq nampak org2 mcm tu berjogging...tak pun berjalan je...hee...

> aq pun da lama jugak tak berjogging ni...last jogging awal bulan ni...kena start balik ni..hee~

Alin Marlini said...

org kuruslah mls berjogging sb dia ingat dia dah kuru..kui..kui..

Rtp Farra Arisha said...

i love to jog, but i don't know why i feel so bila tiba time untuk jogging wkwkwkwkwk. but at this closest time, i'm try jogging as well hiks.

dhiera said...

memang perasan pun. kebanyakan yang pergi jogging ni semuanya orang selim selim~

mungkin orang berbdn besar suka bersenamrobik dalam rumah je kot~