SEMAKAN KEPUTUSAN UPSR 2011 MELALUI MYSMS 15888 | impianku dalam mimpiku

Thursday, November 17, 2011

SEMAKAN KEPUTUSAN UPSR 2011 MELALUI MYSMS 15888

Assalamualaikum...

UPSR... nk try siket lak entry SEO ni.. hehe... dalam diam tak diam, setelah bertungkus lumus pelajar darjah 6 tahun menduduki peperiksaan Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) pada bulan september lalu, maka hari ni lah masa yang ditunggu-tunggu.. KEPUTUSAN!!!!!

Confirm exited kan. xkira lah, student mahu pun mak bapak dieorang kan.. maklumlah, UPSR adalah peperiksaan besar yang pertama bagi semua pelajar..

Kalau nak lebih sentimental, calon-calon boleh pergi ke sekolah masing2 untuk mengambil result ko orang tu ye mulai jam 10 pagi.. baru meriah n lebih beremosi kan dapat nengok keputusan secara by hand. hehe

Tapi kalau dh xsabar sangat nak tau awal result ko orang tu, ko orang leh wat sendiri je melalui Semakan UPSR 2011 Melalui MySMS 15888...


Menurut kenyataan Lembaga Peperiksaan Kementerian Pelajaran Malaysia, perkhidmatan itu akan diaktifkan sehingga 12 tengah malam 23 November. Pengumuman rasmi analisis keputusan UPSR akan dibuat di Bilik Mesyuarat Utama, Kementerian Pelajaran, Parcel E di Putrajaya, 9 pagi ini.

Walauapa-apa pun keputusan yang diterima oleh adik2 kita ni, hope dieorang xlupa diri atau pun berputus asa ye.. sebab UPSR ni hanyalah satu permulaan untuk dijadikan batu loncatan ke alam yang lebih mencabar.. :)

Sekian...

IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

5 comments:

Lya Colours said...

hah anak sape2 yang amik result tuh, good luck ye !

Anum said...

hehehe
leh la aku cek result anak buah

KAMIHIDUP said...

good luck top, kau ambik UPSR kan? kekeke. :)

Ezad Skytech said...

huuhh...tetiba teringat pulak masa aq ambik result upsr hampir 10 tahun lepas..haha..

Fathiah Hamim said...

untung laa boleh guna sms dah sekarangg