BERAPA LAMA DIPERLUKAN UNTUK SIAPKAN SATU ENTRY? | impianku dalam mimpiku

Wednesday, November 16, 2011

BERAPA LAMA DIPERLUKAN UNTUK SIAPKAN SATU ENTRY?

Assalamualaikum...

ENTRY... semenjak dua menjak ni aku nengok ramai blogger yang wat entry yang menyatakan semuanye kekurangan idea nk update, xde mood nak update, dan macam-macam lagi lah termasuk la aku sendiri.. hehe.:)

Tapi xkurang gak yang aktif mengupdate ni.. sampai satu hari 2 or 3 entry kan.. bagus la cm tu kan.. sentiasa ada info baru...

Kat sini aku nak tanye ko orang la, pengalaman semua blogger... kalau nak setel kan satu entry tu, bper minit diperlukan ye? 5 mint? 10 minit? setengah jam? atau pun berjam-jam?

sumber google :)

Kalau yang Blog SEO tu cm ne ek. aku nengok satu hari banyak gak entry yang dieorang leh setelkan.... aku rase blog berunsurkan SEO ni ade dua kategori... Pertama : Copy Paste.... Kedua : guna isu-isu semasa or fakta dengan pengolahan ayat sendiri... So, berapa lama masa diperlukan?

Kalau blog diari harian lak cm ne ek?.. mesti banyak benda yang nak dikongsi kan.. tapi xkan semua nak suapkan dalam satu entry.. mesti kena berfikir banyak mane yang patut dulu diceritakan.. :) So, berapa lama masa diperlukan?

Jenis blog yang mintak pendapat untuk diketengah kan lak cm ne? Mesti nak pikir ayat-ayat yang leh membuatkan readers berfikir untuk memberikan pendapat.. so, tajuk entry amat penting.. So, berapa lama masa diperlukan?

Bagi masakan lak cam ne? sudah semestinye praktikal dah buat kan.. cume pengolahan ayat untuk step reseipi tu je perlu bijak kan.. Supaya readers yang nak mencuba resipi tu berjaya dan faham :).. So, berapa lama masa diperlukan?

Entahlah.. cam aku lak.. kadang lame2.. tapi xde la lama sangat.. paleng lama pon 30 minit je kut... kadang2 kejap lak.. pernah xsampai 2 minit pun.. entry ape? confirm la entry wordless wednesday. hehe.. Ko orang lak cm ne?

Sekian..

IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

13 comments:

MamaEma said...

tima ada idea..banyaklah entry keluar..tapi ada yang autopublish..time tak ada idea..ada juga entry yang kuar...

Anum said...

kadang2 lama, kadang2 kejap je

:: Mrs.Eady :: said...

kdg2 1 hari..buat save buat skit save....hahahaaa...

Cik Bambam said...

kekadang sekejap.. kekadang sampai 2 hari nk olah entry.. ekkeke.. tp paling cpt entry adalah bila mbuat entry wordless wednesday.. tepek pic jek..eheheh

Fathiah Hamim said...

aku memang lama. sebab selalunya tulis tajuk, pastu tulis assalamualaikum dulu.
pastu g online benda laen, pastu sambung tulis, pastu online laen, pastu sambung.
satu hari pun ada gakb bar siap. :D

LydSunshine said...

Ikut keberangsangan idea la. Kalau byk idea, sekejap je. 20 minit pun dah siap 1 entry panjang. Kalo takde idea, lama skit sbb terpaksa google gmbr2 menarik utk dijadikan bahan.

Shaherah said...

shera satu jam.. sebab kejab nak makan.. kejab nk buang air.. kejab nak minum.. kejab nk tgk tv.. hahaha.. kejab nk main twitter.. mcm2 lg lar..

nazirah said...

hahaha entah la brgntg.. kalau entry bnyk gmbr mmg lama la bole smpi 30 min tp entry bese2 yg cci tulis tu mkn masa 5 or 10 min je huhu ;)

SpeakerSekolah said...

Paling lama dlam sejam kot..paling cepat 1 minit..hehe

Finaz Jaafar said...

aq taip entry kdg2 mmg less than half and hour..prnah gak seharian sebab tengah taip ada keje trpaksa brhenti pastu jap gi sambung lagi..last2 pagi aku start taip petang dekat nak balik kerja baru habis..hoho

miErah halim said...

kadang2 kejap je. kadang2 buat sekerat jalan lepas tu blur je, save je la. sambung lain kali kalau ada idea, kalau xde. delete.he5

Puan Kutu said...

ikut entri..paling lama buat satu entry 4jam.haha..

paling sekejap entri wordless..berdesup jer publish!

sy kategori yg akan pastikan entri sy betul2 sy puas hati br sy akan publish..selalunya taip entri dlm 30 min-1hr..

Chuu Muqhlis said...

x tntu kot.. selalunye sebelum tulis dah karang dalam otak ape yg nk dismpaikn, so sng la bile dah ngadap laptop.,