APE MAKNA BLOGWALKING? | impianku dalam mimpiku

Saturday, January 29, 2011

APE MAKNA BLOGWALKING?

Assalamualaikum.


Apa khabar semua blogger2. aku cuma confuse ar blogwalking tu ape.. hehehe.. mesti ko orang gelak kn aku kn. ape yang ak nampak blogwalking biasanya dibuat oleh blogger baru je kn untuk tambah follower.. ak ne kategori blogger baru gak la. jarang aku nampak blogger otai2 ne singgah kt blog ak... may be blog ak ni cikai je kn.. sape nk singgah.. :)


Ape yg ak faham la, blogwalking ne mengembara ke dari satu blog ke blog yg laen.. biasanye sume tinggalkan jejak kat shoutbox je kn.. jarang yang beri komen kt entry2 blog tu.. adakah sume yang berblogwalking ne baca entry2 sume tu.. mesti setakat tinggal kn jejak & harap kn dieorang reply blek supaya dpt up traffik kn. :)


ape2 pon, hope ko orang sume dapat beri tunjuk ajar kt aku yg mentah dalam dunia blogger ne k..


Sekian...




IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

10 comments:

misSbLurRy said...

secara teori nya macam gitu la
masing2 kejar nuffnang+ traffic..
but not to me...
weeeeee....

hilang seri la bro, kalau niat buat blog sekadar nak kejar itu semua....baik xpayah kan

tp tue semua atas diri sendiri

topimagine said...

tp blogwalking bukan pasal nak promote blog kite ke.. ye la.. kalo setakat buat blog, tp kite sndiri je bace blek wt pe kn... :)

jomsantaisekejap said...

my opinion,,
1st blogwalking untuk naikkan traffic supaya dapat BE or ME from nuff khasnya.
2nd promoting blog, tapi sy sure tak ramai yang akan baca kecuali yr follower, thats why blog yang ramai follower tak ada shoutmix because diorang tahu follower akan singgah untuk baca blog diorang...

topimagine said...

owhh.. i see.. agree ngan jomsantaisekejap..

BUNGA said...

saya setuju dgn jomsantaisekejap..
saya selalu jugak bw.. kadang2 menyinggah jugak bagi komen.. cuma kalau x ada idea nak komen apa, tu yg tinggal jejak kat shoutbox jer :)

anamizu said...

aah cik ana pun setuju dgn jomsantai & bunga..
selalunye mmg gitulah kalo blogger yg dah ramai follower..drg xde dah shtmix bagai nih..
mybe sbb dah konfem2 org akan dtg baca & KOMEN entry drg even entry tu cume "huh..penat"..
tapi pd cik ana,mmg suke blogwalking..bukan sje tggl jejak kt shtmix je..komen2 la sikit entry tuan blog tu..at least kite tunjuk+bg sokonganla yg kite ni tahu & bace kewujudan blog die..kan lebih mesra gitu..
mak aih TERPANJANG pulok..hihi

recent post : |baju bundle haram ke???|

topimagine said...

huhuhu... btol tu ana.. kalo dh jd otai tu.. bkn kite yg cari org kn.. org yg cari kite.. :)

fifianggun said...

huhu,,dua2 sama penting

Rock-Alim said...

nk success kena sabo..kejayaan x datang bergolek..saya pn masih bru ..x smpai sbln pn..

topimagine said...

time kaseh fifi n mr rock alim.. :)