APA PANGGILAN MANJA ANTARA AWEK / PAKWE | impianku dalam mimpiku

Monday, December 12, 2011

APA PANGGILAN MANJA ANTARA AWEK / PAKWE

Assalamualaikum...

AWEK DAN PAKWE... zaman sekarang ni budak-budak sekolah lagi dah pandai berkapel2 ni kan.. maklumlah, sekarang, tahap akil baligh seseorang memang sampai awal. hehehe

Tapi ari ni aku bukan nak cakap psal budak sekolah.. aku cakap umum untuk semua golongan.. apa panggilan yang ko orang gunakan untuk tujukan kepada awek/ pakwe ko orang ek.. :)

Aku memang dah dengar banyak giler panggilan yang brbeza yang digunakan oleh orang skeliling aku ni.. kadang-kadang nampak cam so sweet je.. kadang2 pulak cam nak muntah darah pun ada.. haha..

--------------------------------------------------------------------------------

sumber google


Ni aku listkan apa yang pernah aku dengar la..

mama - papa
ma - pa
cayang - ucuk
sayang - abang
awak - saya
ma - bie
baby - baby
darling - hubby
sweet
- cute
sayang - honey
ayg comel - abg encem
kau - aku
nama girl - nama boy

--------------------------------------------------------------------------------

haha.. amacam. ko orang lak kategori cam ne ek...:).. kalau ko orang ada versi lain ke, cube la kongsi2 kan ye...

mane la tau leh tambahkan kemanjaan untuk kita semua ni kan... hahaha

Sekian...





IMAGINE OUR LIFE FOR OUR FUTURE

28 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

mase bercinta kau aku jek...dah kawin baru tukar....b abg jek...kekekeke..tapi biler gaduh terkaeluar balik kau aku!hahaahahha.....

Fyqa said...

aku kau je. cool kot. hekk

LydSunshine said...

bubi + sayam. Heheh. Perkataan asalnya ialah Baby dan sayang.

ikatankasihku said...

hahahaha, geli ketiak dengorkan...

rara pinkmafia said...

huh geli geleman dengor.

Ca Cik Duyung said...

pakcik-makcik...hehe..

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

tak pandai kot kapel2 nie. XD

Finaz Jaafar said...

lu gwa je..sempoi tapi sweet..haha

With Julia said...

ehhehe best ar entry taufik...teringat time akak2 ngan abg akak dulu bercintan ahahhaha akak manggil abg B' sebab nama dia pun habibullah so panggil B je kan lain cikit...tang akak panggil juju jek ahahha..so xlah nmpk mengada2 kan ehehhe

Pwincess sarah said...

nak tambah..nak tambah..
ermm,,

baby-bubu
baby-ucuk
anje-sayang
baby-bie
gugurl-boboy
ayang-bie

lagi ape ek...hehe...tu je yg sarah nak tambah

Puan Kutu said...

baby bubu.haha serius lawak baca komen sarah.keke..

panggilan akk n en suami rahsia la,takmo cakap.haha..

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

kekadang..aku suka ckp manja yg kasar.. aku kau jerkk..

terkadang suka jek panggil pakcik-makcik..

terkadang..suka gak panggil atok-nenek..

terkadang juga... suka panggil buchuk-tembam

yg utama dan biasanya... abg-syg jerkk..ehehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

pa dan ma..

singkatan bg pasu dan mawar..hihih..

dululaa..

Siti Safiyyah said...

heh macam2 lah nama panggilannye..

Nelly The Strange said...

erk .. nelly tak ada panggilan manja ~~~
=.=

Pen Biru said...

tu masa becinta..dah jadi laki bini nanti...mak kau...bapak kau..

KAMIHIDUP said...

hoi je senang, hahaha.

siti kektus said...

Mgkin tak lama lg ada pgilan atok dan nenek. Hehe :)

♛ dja sukhri said...

cuman ngan cikdi.. haha.. tadek org laen pon ley guna.

erkk, berangan je tuh. -__-'

si robot comel said...

ada lagi daddy mummy,sumpah geli,haha

puanbee said...

haha biasa2 sudehh bukan manja tu dr perkataan saja , byk lagi nak fikir bila dah berumah tangga

Cik Miela said...

plggilan kau aku bru la best, x yah cover2...but pggilan kekanda adinda xde ke?

Anonymous said...

aku pakai nama jer. dh sweet suare je manje pun dh ckup. :)

Look At Me ! said...

Panggil mak lembu , bapak kerbau je , nampak tak kecomelan dia . heheh :)

aisyah lola cham said...

aku kau je...tak biase lah semua tu

Anonymous said...

Abg long n kak young haha sempoi x...

ct cheery said...

ada lagi

Donat - Manja

kihkihkih

solleha zainudin said...
This comment has been removed by the author.